divendres, 7 de març del 2014

Unió vota amb el PP a favor de “la unitat dins dels estats”

Divendres, 7 de març de 2014 14:20 h

Triomf del PP a Dublín, el programa del PPE inclou un punt proposat pels populars espanyols que defensa “la unitat dins els estats” i Unió el vota a favor.


El PP va aconseguir ahir que el Manifest Electoral dels populars europeus recollís que la unitat en el si dels estats és essencial per a la Unió Europea. El text va ser per aprovat per unanimitat, inclosos els dos representants d’UDC al congrés del PPE, l’eurodiputat, Salvador Sedó i el candidat, Francesc Gambús. Sedó va aclarir que "des de fa més de quartera anys recolzem els manifestos electorals" del PPE i va insistir que el text "no és en clau interna espanyola", tot destacant que en el document hi ha " altres cites que garanteixen els drets a la llengua i la identitat de les minories " . 






El PP celebra l’aprovació del seu punt estrella

Tot i les declaracions de Sedó molts mitjans partidaris de la unitat d’Espanya s’han fet ressò del triomf del PP i de la votació dels representants d’Unió, destacant la contradicció  frontal d’aquest postulat unionista votat per UDC amb el projecte sobiranista que defensa  CDC.


El punt proposat pel PP que ha votat Unió

“Els parlaments nacionals han de ser més proactius i participar a la presa de decisions d'Europa en el marc de les seves constitucions nacionals. Som conscients que la unitat dins dels Estats és essencial per a la Unió Europea".

Rajoy defensa davant del PP europeu "la integritat dels estats nacionals" com un dels principis del PP europeu

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest divendres "la integritat dels estats nacionals" com un dels principis del Partit Popular Europeu. En el seu discurs al congrés del PP europeu a Dublín, Rajoy ha dit en una referència indirecta a Catalunya, que aquest és un dels principis que els populars volen "aquí i a tot el món". "Estic convençut que aquest partit serà capaç de transmetre un missatge clar a favor de la UE, continuar la feina en els nostres països i defensar els principis en què creiem, que són: la pau, la convivència, la llibertat, els drets humans i la integritat dels estats nacionals", ha defensat Rajoy.