dimarts, 25 de març del 2014

Manos Limpias estudia denunciar ara Òmnium Cultural i el CCN

25/03/2014

REFERENDUM

El sindicat ultra pensa afegir-la a la presentada ahir contra l’ANC i la seva presidenta, Carme Forcadell


Albert Ribas



La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i el del Cercle Català de Negocis, Albert Pont


El sindicat ultra espanyol Manos Limpias no té intenció d’aturar la seva ofensiva contra Catalunya. Després que ahir es conegués la denúncia contra l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la seva presidenta, Carme Forcadell, el sindicat estudia ara emprendre accions legals també contra Òmnium Cultural i el Cercle Català de Negocis (CCN).

El seu cap visible i fundador, el lletrat Miguel Bernard, ha confirmat en declaracions a El
Singular que es troben “en procés de recollir informació sobre Òmnium i el CCN”, amb el suposat argument que han tingut coneixement de l’existència “de vasos comunicants entre elles, que serien l’altra part del triangle, juntament amb l’ANC”. Qüestionat si l’ofensiva es podria dirigir cap a altres entitats independentistes, Bernard ha assegurat que “de moment no, però si apareix informació d’alguna altra associació que tingui relació amb aquestes tres ho farem”.

Bernard també ha explicat que tenen la intenció de recusar els fiscals que els calgui per aconseguir que la fiscalia general de l’Estat, que depèn del ministeri de Justícia, tiri endavant el procés. Tot i que avui la fiscalia ja ha assegurat que veu poques possibilitats que la denúncia contra l’ANC prosperi, Bernard ha deixat clar que pensa insistir tot i considerar que la justícia espanyola està “contaminada”.

La querella contra Mas, al Suprem


D’altra banda, després que avui mateix s’hagi conegut que el TSJC ha rebutjat la querella de Manos Limpias contra Artur Mas per sedició, Bernard ha afirmat que “ja ens ho esperàvem perquè el TSJC està controlat pel Govern, igual que els de totes les Comunitats Autònomes”. També ha confirmat que ara el sindicat portarà el cas a la Sala Segona del Tribunal Suprem, tal com va fer amb el cas de l’expresident del Parlament basc Juan María Atutxa, quan es va negar a dissoldre el grup parlamentari de Sozialista Abertzaleak. Cal recordar que el sindicat va aconseguir que Atutxa fos inhabilitat per a càrrec públic durant un any i mig, fet que va provocar la fi de la seva carrera política.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/manos_limpias_estudia_denunciar_ara_Omnium_cultural_i_el_ccn_99597.php