dimecres, 19 de març del 2014

'El País' carrega contra l’Assemblea Nacional Catalana

19/03/2014

ANC

El diari es pregunta: "No constitueix aquest projecte, per dir-ho suaument, un cop de mà, encara que sigui assembleari?"


Nerea Rodríguez




Portada 'El País' d'avui



El diari ‘El País’ carrega en la seva editorial d’avui contra l’Assemblea Nacional Catalana: “És un organisme assembleari controlat per una militant d'Esquerra i àmpliament recolzat pel Govern de Mas. L’ANC va convocar amb notori èxit les manifestacions dels dos últims 11 de setembre. Exaltada pel triomf i orgullosa per l’actitud que li va dispensar el poder autonòmic democràticament triat, acaba de fer un salt al buit que només pot acabar malament”.

En el text, s’avisa que “un Govern no vol plantejar res més que la monotemàtica reclamació d'una
consulta independentista unilateral i de resultats predeterminables; l'altre segueix responent amb la inacció elevada a art de l'estratègia política”. Segons el diari, “aquesta dinàmica no comportaria més riscos que la fatiga i la pèrdua d'energies, si no haguessin saltat a escena altres actors. En el riu regirat es mou com a peix a l'aigua l'Assemblea Nacional Catalana”.

En aquest sentit, explica que “aquesta organització reclama ‘el carrer’ com a cosa seva i ha acordat un “full de ruta 2014-2015” que constitueix el disseny mil·limètric d'un cop de mà contra la democràcia representativa, a través de la imposició unilateral d'una separació del conjunt d'Espanya”. A més, ‘El País’ opina que “la seva estratègia incorre en greus manipulacions. Si la consulta del 9 de novembre fos impossible, instrueix a la Generalitat perquè convoqui eleccions plebiscitàries; una cosa impossible, doncs tots dos termes, elecció (entre diverses opcions) i plebiscit (la ratificació d'una sola) són incompatibles”.

A més, recorda que l’Assemblea “prepara per després una declaració unilateral d'independència, el 23 d'abril 2015, i propugna de seguida ‘actes d'exercici de sobirania’ consistents a prendre ‘el control efectiu del país’: ports, aeroports i altres instal·lacions estratègiques. Aquest manual també parla la creació de fins a vuit institucions i organismes configurats no en les urnes, sinó pel carrer”. I conclou: “Totes elles controlades per l’ANC, sense regles ni empara legal, i en oberta ignorància del Congrés dels Diputats i el Parlament català. No constitueix aquest projecte, per dir-ho suaument, un cop de mà, encara que sigui assembleari?”


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/03/_el_pais_contra_l_anc_99452.php