dilluns, 24 de març del 2014

El govern espanyol vol convertir el funeral de Suárez en un símbol de la unitat d’Espanya

La Moncloa prepara el desembarcament de caps d’estat i govern de tot el món i de destacats membres de la Unió Europea al funeral d’Adolfo Suárez


El govern espanyol veu en la cerimònia fúnebre d’estat a l’expresident espanyol, Adolfo Súarez, una oportunitat de primer ordre per refermar el discurs de la unitat d’Espanya, el valor de la transició i de la constitució, de cara al món. En aquest sentit, La Moncloa vol aconseguir l’assistència al funeral d’estat del major nombre possible de caps d’estat i de govern d’àmbit internacional, sobretot europeus, així com representants polítics, personalitats i diplomàtics d’arreu, i reservarà un lloc destacat als pares de la constitució per visualitzar la transició com una època clau de la història d’Espanya i convertir l’homenatge internacional a Adolfo Suárez, en un clam a la unitat d’Espanya. 


Segons el diari ABC, el funeral d’estat se celebrarà el 31 de març, possiblement a la Catedral  de l’Almudena, i serà oficiat per l’arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela. El funeral serà presidit per la família real, seguits pel president del govern espanyol, els presidents del Congrés i el Senat i dels del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem i les autoritats internacionals, militars i civils. També els ministres del govern espanyol, els expresidents espanyols, els presidents autonòmics, exministres, expresidents del Congrés i del Senat, el cap de l’oposició Alfredo Pérez Rubalcaba, els representants dels partits polítics, els membres del Consell d’Estat i del cos diplomàtic.