divendres, 14 de febrer del 2014

La Vanguardia s’oblida de posar un semàfor vermell a Duran

Divendres, 14 de febrer de 2014 12:35 h

Els atacs de Duran al Govern passen desapercebuts pel grup Godó que tracta amb guant de seda el líder d’Unió mentre s’acarnissa amb el president Mas. Per què el grup Godó és tan indulgent amb Duran?


Duran té carta blanca en la seva tasca d’erosionar el govern des del govern, un fet impensable en època del tripartit on un esternut d’un dels socis es convertia d’immediat en un tsunami polític a can Godó. Cal recordar que La Vanguardia ha regalat semàfors vermells a Mas, pel seu resultat electoral, i que el conseller d’economia, Andreu  Mas-Colell, també va patir “la pena de La Vanguardia” que li va posar un semàfor vermell pel decret sobre l’impost als dipòsits bancaris. Per altra banda, Màrius Carol i Josep Cuní no perden oportunitat de carregar durament en contra el president i el procés sobiranista, però mai han tocat un pèl a Duran. 

La duresa de Carol i Cuní vers el president Mas

Cal recordar la duresa amb que Carol i Cuní tracten al president Mas i que res té a veure amb el tracte que dispensen a Duran. El nou director de La Vanguardia, Màrius Carol,  només estrenar el càrrec va fer un editorial titllant el president Mas d’home gris incapaç de superar la prova a la qual s’enfronta com a polític; el dret a decidir. Pel que fa a Josep Cuní la videoteca de 8TV és plena de “reflexions” de l’estrella mediàtica encontra el govern, el president Mas i el procés sobiranista, una mostra del que diem és el dia que Cuní va acusar el govern i el president d’enganyar la ciutadania.

Per què?

Més enllà d’afinitats amb la tercera via, sembla evident que l’actual situació de dificultat econòmica del grup Godó també podria explicar moltes coses poc comprensibles. En aquest sentit s’accepten apostes, però un dels arguments que està prenent més força actualment té a veure amb la cessió de l’externalització de la publicitat de la televisió i la ràdio pública per part del Govern i que de ben segur anirà a parar a mans del Grup Godó.

Un contrasentit amb molt de sentit

Podria semblar un contra sentit, perquè no s’entén que el Govern cedeixi  a un grup privat el control de bona part del finançament de la televisió pública amb les tensions que això genera en l’ens públic i dins CDC mateix. Molts sectors de CiU no entenen com s’afavoreix al Grup Godó quan La Vanguardia i 8tv tenen una actitud  hostil vers el procés sobiranista i vers el mateix president de la Generalitat, per molts però, tot pren sentit si s’analitza la posició de força de Duran davant una trencadissa de la federació.