dijous, 27 de febrer del 2014

La bretxa fiscal augmenta entre Catalunya i Madrid

27/02/2014

IMPOSTOS

Un català amb un patrimoni de 800.000 euros pagarà en impostos 769 euros; un madrileny no pagarà res


Lluís Goñalons



El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González
En el rànquing de qui paga més impostos, Catalunya se situa a la part alta de la taula, mentre que Madrid ocupa la zona més baixa. És una de les principals conclusions de l'estudi 'Panorama de la fiscalitat autonòmica i foral 2014' elaborat pel Consell General d’Economistes que posa de relleu les substancials diferències tributàries que reben els ciutadans en funció del seu lloc de residència. Entre Catalunya i Madrid hi ha 500 quilòmetres de distància, i ara, a més, una profunda bretxa fiscal.




Un cas exemplar és l'impost de patrimoni: Un català amb un patrimoni de 800.000 euros pagarà l’any que ve en impostos per aquesta causa 769 euros, mentre que un madrileny no pagarà res. L’impost de patrimoni, amb tipus zero a Madrid, contrasta amb el de Catalunya, el més alt de tot l’Estat espanyol, explica el diari 'La Vanguardia'.

On és més visible que la bretxa s’ha fet més profunda és al terreny de l’impost de transmissions, que la Generalitat va elevar al 10% (5% per a l’habitatge habitual d’una família nombrosa) el mes d’agost passat, mentre que Madrid l’ha reduït aquest any al 6% (4% en el cas al·ludit).

“Catalunya és el model oposat al de Madrid", va afirmar ahir el president del Consell General d’Economistes, Valentín Pich. Assenyalava que mentre Madrid aposta per rebaixar la pressió fiscal Catalunya apuja impostos, com el de successions.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/la_bretxa_fiscal_augmenta_entre_catalunya_i_madrid_99034.php