dissabte, 8 de febrer del 2014

ETA prioritza el “sí d’Euskal Herria” al “no d’Espanya” i avançarà cap a la pau definitiva

Divendres, 7 de febrer de 2014 20:35 h

Anuncia que farà “aportacions significatives” al procés “ben aviat” en un comunicat envaït al diari Gara que el rotatiu publicarà íntegre aquest dissabte


En un comunicat remès al diari Gara l'organització ETA anuncia que farà "aportacions significatives" al procés "ben aviat". Segons Gara, que publicarà íntegre el comunicat aquest dissabte, ETA fa un repàs extens dels esdeveniments dels últims mesos i destaca que "davant l'intent de bloqueig dels estats" han sorgit "oportunitats" d'avenç "interessants" al País Basc. Per exemple "la posició adoptada pel col·lectiu de presos d'ETA", la creació de la Comissió per Impulsar el Procés de Pau que surt del Fòrum Social i la manifestació de l'11 de gener a Bilbao, que la banda espera que marqui "un punt d'inflexió" i que, al seu parer, ja està "deparant conseqüències". 


Portada d'avui del diari GARA
Lliurament de les armes i la pau definitiva, cap excusa pel procés d’autodeterminació (comunicat sencer al Gara)
 

Segons l'avenç del comunicat que ha publicat el diari Gara al seu web, en funció d'aquesta anàlisi ETA dóna a conèixer diversos compromisos. A més d'anticipar que en un termini de temps que no serà extens farà "aportacions significatives per alimentar el procés", anuncia que es posarà en contacte amb la Comissió per Impulsar el Procés de Pau i afegeix també que està disposada a participar "en tantes converses i negociacions com puguin obrir-se" per avançar cap a la resolució, per oferir el seu "punt de vista" i per introduir a l'agenda de diàleg les qüestions que afecten directament a la banda.