dimarts, 11 de febrer del 2014

Duran tem un trencament d'Unió i carrega contra Tremosa

Dimarts  11.02.2014  09:57

'Només faltaria que tot això portés a una divisió de PSC i CiU i en sortissin victoriosos ERC i C's', diu el president d'Unió



Sedó, Duran i Lladre i Tremosa, en una foto d'arxiu.



El president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida( i Lladre ), ha reconegut que el seu partit es trencaria si hagués de posiciósobre la pregunta de la consulta, perquè hi ha gent que vol la independència però també n'hi ha que prefereix la confederació. En declaracions a Catalunya Ràdio, Duran ha rebutjat una candidatura conjunta de cara a unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, que creu que serien un fracàs, perquè voldria dir que no ha estat possible convocar la consulta. I ha reconegut que el govern espanyol no té voluntat de reunir-se amb Artur Mas a curt termini per parlar-ne.

Duran ha explicat que els democratacristians no han entrat a valorar què s'ha de respondre a la doble pregunta de la consulta perquè "es trencaria UDC". Ha remarcat que el seu partit "respon a la realitat del país, que és molt transversal", i no hi ha una posició unica en aquesta qüestió.

"No podem trencar tantes coses si ho podem evitar, no és bo que les forces polítiques es trenquin", ha afegit. El líder democratacristià ha subratllat que prefereix abordar aquest debat "quan toqui", i ha recordat que la consulta encara no està convocada.


Crítica a Tremosa; defensa de Sedó
D'una altra banda, en la mateixa entrevista Duran ha criticat l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa per haver qüestionat públicament Salvador Sedó, eurodiputat d'Unió. 'Sedó és persona i certes informacions que ha anat fent córrer no són prou correctes', ha dit; i afegeix que ell prefereix que l'eurodiputat d'UDC no hagi enviat cartes al president de la Comissió Europea preguntant-li pel cas català, com sí que ha fet Tremosa. 'Preferiria que no hi hagués doctrina escrita sobre el que li passaria a Catalunya en cas d'independència', ha dit. Per a Duran, 'no tindria sentit' que Sedó es quedés fora de la candidatura de CiU a les europees.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4172523/20140211/duran-tem-trencament-dunio-carrega-tremosa.html