dijous, 27 de febrer del 2014

Culla: "Aquí paguem més impostos per esprémer la mamella al màxim"

27/02/2014

IMPOSTOS

"És normal que el Partit Popular s'escrostoni pels extrems", afirma l'historiador davant l'eclosió de nous partits com Vox


Lluís Goñalons



L'historiador català Joan B. Culla
L'historiador Joan B. Culla ha assegurat avui que a Catalunya "paguem més impostos per esprémer la mamella al màxim i no pas per plaer o per assemblar-nos als suecs". Són declaracions a 'Catalunya ràdio' arran d'un estudi elaborat pel Consell General d’Economistes que posa de relleu les substancials diferències tributàries que reben els ciutadans en funció del seu lloc de residència. En concret, sobre la dicotomia impositiva entre Catalunya i Madrid.





Culla ha pronosticat que, per part de l'executiu espanyol de Mariano Rajoy, no hi haurà moviments estratègics transcendents envers Catalunya un cop celebrats els comicis europeus. Sobretot, per la pressió que exerceixen els nous partits de la dreta a la formació popular.


"L’endemà de la votació es plantegen dos escenaris per al PP. Per una banda, si perden vots ho atribuiran a la pressió que fan sobre l'espectre polític els nous partits polítics de la dreta, com Vox. I per tant, mantindran l'ofensiva contra Catalunya perquè no se'ls fugui electorat per aquest flanc. Si per contra el PP es manté o millori resultats, mantindrà la posició envers Catalunya per por a la pressió d'aquests partits nous", ha argumentat Culla.

L'historiador, centrat ara en el debat sobre la fragmentació de la dreta, assegura que aquest procés respon a una "normalització" de l'espectre polític. "No era normal que un sol partit ocupés tot l’espai de la dreta. No deixa de ser una normalització que s’escrostoni pels extrems", ha explicat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/culla_aqui_paguem_mes_impostos_per_expremer_la_mamella_al_maxim_99039.php