dimarts, 4 de febrer del 2014

Anticatalanisme al carnaval de Cadis

04/02/2014

ESPANYOLISME

"Tu tierra se forjó con el sudor del andaluz que vive en tu región y tú le obligas a hablar en catalán, como un mierda dictador", canta un dels versos de la comparsa Els nobles


Lluís Goñalons


 A partir del minut 6:40 la comparsa de 'Los Nobles' canta sobre Catalunya








La comparsa 'Los Nobles'
La comparsa Los Nobles ha atacat en una comparsa cantada els catalans. No ha estat l'única cantada xirigota que s'ha referit a Catalunya en el marc dels carnavals de Cadis. Si bé aquests divertiments públics ja s'han establert com una tradició inalienable de Cadis, les cantades anticatalanistes hi estan arrelant el seu espai. En els últims tres anys ja hi ha hagut rebombori al respecte.

"Mi pueblo fue a tu pueblo a trabajar / y de eso te supiste aprovechar. / Hoy quiero decir qué pienso de ti, y que es la pura verdad: / tu tierra se forjó con el sudor del andaluz /que vive en tu región / y tú le obligas a hablar en catalán, /como un mierda dictador". És la darrera estrofa de la polèmica comparsa.

A partir del minut 6:40 del vídeo adjunt a la notícia comença la bateria de desacreditacions contra els catalans. "Et sents superior" i "et creus nació" són alguns dels versos que, com cops de martell, arremeten contra Catalunya. Altres polítics com el president Mariano Rajoy,  els ministres José Ignacio Wert i Cristóbal Montoro són blanc de crítiques i atacs de les seves cantades.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/02/anticatalanisme_al_carnaval_de_cadis_98549.php