dilluns, 13 de gener del 2014

Un estudi del CCN conclou que l’Estat espanyol no pot generar ocupació

13/01/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El Cercle ha engegat una campanya per contrastar “les mentides” amb arguments econòmics anomenada #Xlaveritat


Mar Sabé


El Cercle Català de Negocis (CCN), format per petites i mitjanes empreses favorables a la independència de Catalunya, ha elaborat un estudi complert que conclou que l’Estat espanyol té un model econòmic ineficient que no permet generar prou ocupació.
El vicepresident del CCN, Joan Canadell, a Singular TV

“Els plans espanyols que ens han venut pel 2014 estan abocats al fracàs”, consideren els empresaris. Segons aquest estudi, fet a partit de dades del Fons Monetari Internacional (FMI), Espanya necessitarà quatre anys més per arribar a un creixement del PIB que tot just se situarà per sobre de l’1 %, continuant amb un 25 % d’atur de la població activa i mantenint el dèficit públic del 3 % del PIB. La recuperació espanyola no arribaria, segons aquestes dades, com a mínim fins al 2017.

El CCN considera que no es pot crear ocupació si l’economia no creix per sobre del 2,5 % del PIB, pel qual, defensen, la recuperació econòmica no serà real amb un 1 % de creixement. “Està demostrat que en el cas d’Espanya la taxa d’ocupació és més sensible al creixement econòmic que en el conjunt d’Europa i requereix, per crear ocupació, un major creixement”, consideren els empresaris.

Pel Cercle, "el govern espanyol confon intencionadament l’opinió pública oferint els resultats del registre de l’atur com si fossin dades d’aturats reals, quan no és així". “Només un augment del número d’afiliats a la Seguretat Social constataria una recuperació real de l’ocupació”, expliquen. Els empresaris insisteixen que el problema de tot plegat és "l’aplicació sistemàtica d’un model econòmic ineficient que es retroalimenta pels interessos del deute, l’augment de l’atur i el creixement dels pensionistes".

Pel CCN "tot el sistema trontolla i res fa pensar que es pugui trencar la tendència". A partir d’aquest anàlisi, doncs, des de l’organització empresarial defensen que l’obtenció d’un estat propi per Catalunya no nomes beneficiarà als catalans, sinó també a la resta d’Espanya perquè “forçarà l’economia espanyola a replantejar-se un model que ara depèn de la capacitat de les elits extractives d’espoliar Catalunya”.

Campanya 'Per la veritat'
Amb la publicació d’aquest anàlisi, el CCN també ha engegat una campanya que es durà a terme a partir de les xarxes socials per contestar amb dades els “arguments enganyosos que contínuament se senten als mitjans de comunicació”. Mitjançant l’etiqueta #xlaveritat, el Cercle pretén debatre els arguments “unionistes o falsos” amb dades econòmiques, i insten a tothom a que utilitzi el mateix mecanisme.



   





http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/un_estudi_del_ccn_conclou_que_l_estat_espanyol_no_pot_generar_ocupacio_98092.php