dimecres, 8 de gener del 2014

Nova pífia espanyola, ara a Xile: "Un pont llevadís invertit"

08/01/2014

ESTRUCTURES

El govern de Sebastián Piñera exigeix que la constructora espanyola Azvi assumeixi totes les despeses de reparació de l'error infraestructural


Lluís Goñalons



Infografia de les plataformes del pont abaixades que mostra l'errada de l'empresa Azvi



Nova pífia espanyola, ara a Xile. La constructora Azvi, responsable de la fabricació del primer pont llevadís de la història del país, ha instal·lat les plataformes de la construcció invertides. L'error ja ha desencadenat les primeres reaccions de les autoritats xilenes, qui demanen que l'empresa espanyola assumeixi les despeses de reparació.

La CNN xilena assevera que l'indici més clar d'aquest error al pont 'Cau Cau' és que, els carrils les plataformes llevadisses, al tancar-se, no coincideixen. Mentre en una de les plataformes el carril bici transcorre per la dreta, en l'altre ho fa per l'esquerra. De totes maneres, les autoritats han desmentit que es tracti d'un error estructural, si no "de plataforma".

El que havia de ser una fita històrica pel país ha acabat esdevenint una pífia que ja porta cua. Tant per la premsa local com per les autoritats. El govern de Xile, que encapçala Sebastián Piñera, ja ha avançat que exigirà a l'empresa constructora espanyola Azvi que carregui amb les despeses de reparació del pont llevadís que passa pel riu Cau Cau, la primera obra d'aquestes característiques del país.






http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/nova_pifia_espanyola_ara_a_xile_un_pont_llevadis_invertit_98002.php