diumenge, 19 de gener del 2014

Ni gironins ni tarragonins no escriuen als militars espanyols

| Actualitzat el 19/01/2014 a les 12:30h



Acte de lliurament dels diplomes als suboficials de Talarn. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.


La primera edició del concurs literari escolar organitzat pel ministeri espanyol de Defensa Carta a un militar español no ha acabat de tenir l'èxit que s'esperava. El certamen, consistent en què alumnes d'arreu de l'Estat escriguessin una carta lloant les tasques humanitàries de l'exèrcit espanyol, ha estat declarat "desert" en diverses províncies, presumiblement per manca de participació. Aquest ha estat el cas de les demarcacions de Girona i Tarragona, així com les tres del País Basc: Biscaia, Àlaba i Guipúscoa.

El concurs, que va tenir com a guanyadora absoluta a una alumna d'Aranda de Duero (Castella i Lleó), també designava guanyadors "provincials". En el cas de Catalunya, la guanyadora de Barcelona va ser Elisabeth Jiménez Roque, del Col·legi El Pinar De Nuestra Señora (carta), seguit de Frank Mark Mora Castillo, de l'Institut Celestí Bellera (carta) i Alex Torrell Sabater, del Sek-Catalunya (carta). A Lleida, la guanyadora va ser Montserrat Boira, del Col·legi Lestonnac (carta), Patricia Deltell, del mateix centre (carta), i Xènia Sanjuán Arbones, del Col·legi Mirasan (carta). Tant Elisabet Jiménez com Montserrat Boira van rebre un iPod Shuffle com a "guanyadores provincials".

Quan l'internauta vol conèixer els guanyadors de les demarcacions gironina i tarragonina, però, la pàgina web oficial informa que el guardó ha quedat desert. Defensa no ha volgut aclarir a Nació Digital per quins motius s'ha donat aquesta situació, ni de quants alumnes catalans han participat en la iniciativa.


http://www.naciodigital.cat/noticia/63910/ni/gironins/ni/tarragonins/no/escriuen/militars/espanyols