dilluns, 27 de gener del 2014

Madrid finalment es treu del cap la privatització de mitja dotzena d'hospitals.

Redacció - 27/01/2014 - 18.05h.




Centenars de manifestants vestits amb bata blanca a la plaça del Sol en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)


El govern de la comunitat de Madrid fa marxa enrera i deixa sense efecte la privatització de sis dels seus hospitals públics. Així ho ha anunciat el president de la comunitat, Ignacio González, després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi optat per mantenir la suspensió cautelar de les privatitzacions, rubutjant així el recurs interposat per la Comunitat de Madrid.
La decisió oficial del TSJM ha tingut un doble efecte: renunciar a l'externalització de la gestió de la mitja dotzena de centres i també la dimissió fulminant de l'artífex d'aquesta política, el conseller de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty. La presentació de la seva dimissió fa que la Comunitat de Madrid tingui ara un nou conseller, es tracta del portaveu de Sanitat del PP a l'Assemblea de Madrid, Javier Rodríguez, que ja ha estat nomenat.

Tots aquests canvis els ha fet saber el mateix president de la comunitat, Ignacio González, que ha comparegut en roda de premsa després de publicar-se la decisió judicial.    

Acaba la marea blanca
La decisió posa fi a més d'un any de mobilitzacions impulsades per metges, treballadors i usuaris de la sanitat pública madrilenya, en contra de l'externalització de la gestió d'aquests sis hospitals. Arribats a aquest punt, el secretari general del sindicat de metges Amyts, Julián Ezquerra, ha acunciat que "no tindria massa sentit continuar amb les mobilitzacions". Ezquerra, que s'ha mostrat satisfet per la decisió, ha lamentat també que el contenciós hagi hagut d'arribar a la via judicial i no s'hagi pogut resoldre amb "diàleg i entesa".


http://www.324.cat/noticia/2291833/societat/Madrid-finalment-es-treu-del-cap-la-privatitzacio-de-mitja-dotzena-dhospitals