dimarts, 14 de gener del 2014

La FIFA autoritza Kosovo a jugar partits amistosos de clubs i internacionals

14:13 h 14/01/2014



Joseph Blatter, actual president de la FIFA. (Foto: REUTERS)


La FIFA ha comunicat aquest dilluns que la Federació de Futbol de Kosovo (FFK) ja té dret a disputar partits amistosos amb seleccions i clubs d'altres federacions que siguin associacions membres del màxim organisme mundial.

La FIFA ha assenyalat que aquesta proposta es va traslladar al Comitè d'Urgència de la FIFA després de la reunió mantinguda a la seva seu el 10 de gener per Tomislav Karadzic, president de l'Associació de Futbol de Sèrbia, i Fadil Vokrri, president de la Federació de Futbol de Kosovo.

L'organisme, de tota manera, ha indicat una sèrie de requisits per a la celebració d'aquests partits, com ara que els clubs i seleccions de l'FFK no estaran autoritzats a exhibir símbols nacionals ni s'interpretarà himne nacional. No obstant això, podran portar o exhibir uniformes o equipament on es pugui llegir el nom de Kosovo, així com el símbol d'una estrella de la grandària de la lletra 'o' a 'Kosovo'.

Tot i això, aquests clubs i seleccions no podran disputar partits oficials ni classificatoris mentre l'FFK no sigui membre de la FIFA, ni contra clubs i seleccions dels països integrants de l'extinta Iugoslàvia fins a nou avís. En canvi, podran disputar amistosos en el seu territori, sempre que se n'informi a la FIFA per escrit 21 dies abans de la data del partit.


http://www.esport3.cat/noticia/2277455/futbol/La-FIFA-autoritza-Kosovo-a-jugar-partits-amistosos-de-clubs-i-internacionals