dimarts, 14 de gener del 2014

La CEOE creu que l'atur no baixarà del 20%

| Actualitzat el 14/01/2014 a les 14:28h



Joan Rosell, president de la CEOE, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) creu que l'atur a l'Estat espanyol no baixarà del 20% “ni a curt ni a mitjà termini”. Així de contundent es mostra el seu president, Joan Rosell, tot i que es viu amb “un cert optimisme” l'economia per aquest 2014.

Segons la patronal, el que farà més vulnerable l'economia espanyola serà la restricció del crèdit a famílies i empreses, que “seguirà el 2014”, i l'esforç de consolidació fiscal del sector públic. De la mateixa manera, s'ha destacat que la previsió de la CEOE apunta que l'endeutament públic de l'Estat espanyol sobre el PIB arribarà aquest any al 100%. Això “situarà el sector públic espanyol com un dels més endeutats d'Europa”.

Per altra banda però, es valora positivament que la prima de risc s'hagi situat per sota dels 200 punts bàsics, que el bo a deu anys se situï al 3,8% i la borsa hagi experimentat una pujada notable. Segons la patronal, aquests són senyals d'una “major confiança” en l'economia.

Pel que fa a les dades del PIB referents al 2013, es preveu que en el darrer trimestre hagi augmentat en tres dècimes, encara que en el global de l'any la caiguda del producte interior brut hauria estat de l'1,2%.

Rosell ha incidit que el mercat espanyol ha guanyat competitivitat, però que ho ha fet en detriment dels costos laborals. Tan les exportacions com els preus de consum han experimentat un descens continuat durant el darrer any.


http://www.naciodigital.cat/noticia/63720/ceoe/creu/atur/no/baixara/20