dilluns, 20 de gener del 2014

El TSJC investiga el diputat Jordi Cañas per un suposat frau fiscal .

L'alt tribunal creu que el diputat de Ciutadans estaria relacionat amb un frau de l'impost de societats


Jordi Cañas, al Parlament / ACN
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha declarat competent per investigar el diputat i portaveu de Ciutadans Jordi Cañas per un presumpte delicte contra l'Hisenda Pública.

Segons una interlocutòria de l'alt tribunal feta pública aquest dilluns, "existeixen indicis" que el diputat podria estar relacionat amb un frau de l'impost de societats per valor de 429.203,45 euros. 

Cañas era administrador, soci al 50%, de l'empresa S.Y. Serveis Immobiliaris, desenvolupant la seva feina a la mateixa seu des d'on es controlaven les societats mercantils del grup Corbelia (junt amb els querellats Jose Luis A.L., Maria José E.R. i Mercedes A.L.) i on també es trobava el domicili social de la mercantil Inma&Marc Habitatges.

La mercantil Inma&Marc Habitatges hauria presumptament defraudat la quantitat de 429.203,45 euros de l'impost de societats a l'exercici 2005, utilitzat les societats mencionades anteriorment, mitjançant factures presumptament falses i augmentant el preu de l'adquisició d'un bé immoble.

En concret, l'empresa Inma&Marc Habitatges hauria emès una factura a l'empresa administrada per Cañas per valor de 100.050 euros, sota el concepte de serveis de col·laboració segons un contracte del 23 de febrer de 2005. "No s'ha facilitat cap contracte ni documentació que acrediti la realitat dels serveis prestats", diu el tribunal.

El TSJC ha designat un magistrat per investigar Cañas, atesa la seva relació "personal i professional" amb la suposada trama societària. El diputat, a banda de desenvolupar càrrecs d'administrador i soci a empreses del grup Corbelia, hauria participat a l'entramat societari i en "l'operativa dirigida a la defraudació tributaria".

Aquest cas estava sent investigat pel jutjat d'instrucció 19 de Barcelona, que el va remetre al TSJC donada la condició d'aforat de Cañas. L'alt tribunal reconeix la seva competència per investigar el diputat i també la resta dels imputats, que ja havien declarat davant el jutjat d'instrucció.

#CañasGate #MejorHundidos "


http://www.ara.cat/politica/TSJC-investiga-diputat-Jordi-Canas_0_1069693204.html