divendres, 17 de gener del 2014

'El Mundo' torna a demanar la suspensió de l’autonomia de Catalunya

17/01/2014

REFERENDUM

En la portada de l’edició en paper d’avui el diari assegura que "el Parlament català exigeix la potestat per destruir Espanya"


Nerea Rodríguez



La portada d'avui del diari 'El Mundo'


El dia després que el Parlament aprovés portar al Congrés dels Diputats la petició per demanar la transferència de la competència per convocar un referèndum, el diari espanyolista ‘El Mundo’ torna a demanar la suspensió de l’autonomia de Catalunya: “Els 87 diputats que van votar ahir per la consulta no han comès cap delicte, però sí han fet un pas polític que permetria al Govern prendre en consideració l'engegada de l'article 155, sobretot si el Constitucional fallés que s'està vulnerant la suspensió de la declaració de sobirania”.

En l’editorial d’avui, el diari assenyala que “la gran trampa” del que es va aprovar ahir al Parlament “és que els seus promotors saben perfectament que el Congrés no pot aprovar una consulta que vulneraria els articles 1 i 2 de la Constitució i que desembocaria probablement en una declaració d'independència”.

Alhora, assenyala que “una cosa és la sanció punitiva que contempla l'article 410 del Codi Penal per a autoritats i funcionaris que prenguin decisions fora de les seves competències o vulnerin les lleis i una altra cosa és l'aplicació d'aquest article 155, que permet una àmplia gamma de possibilitats per actuar contra la deslleialtat constitucional i que és una opció de naturalesa política”.

Finalment, l’editorial conclou que, de moment, “tot indica que Mas i els seus socis estan molt prop de creuar el ‘Rubicon, encara que encara tenen l'oportunitat de no traspassar aquesta perillosa línia vermella si acaten el que decideixi el Congrés dels Diputats”.

A més, aquest diari s’equivoca i diu que la consulta se celebrarà el 8 de novembre, quan en realitat està convocada pel 9 de novembre (“Artur Mas com els seus aliats d'ERC han manifestat en diverses ocasions que celebraran la consulta independentista del 8 de novembre encara que el Congrés denegui la transferència d'aquesta competència”, diu).

Aquest mateix diari treu en la seva portada de l’edició en paper d’avui aquest tema, amb un titular que resa: “El Parlament català exigeix la potestat per destruir Espanya”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/_el_mundo_torna_a_demanar_la_suspensio_de_l_autonomia_de_catalunya_98184.php