divendres, 17 de gener del 2014

Duran candidat a la Generalitat?

"Vés a saber si convindrà que posi el meu patrimoni polític a disposició de qui me l'ha generar, Unió, com a candidat a una llista europea, a les Corts o a la Generalitat", diu en la seva carta-web.


El grup Godó i les elits econòmiques del país estan d'enhorabona, avui el secretari general de CiU ha obert la porta a ser candidat a la Generalitat, i també al Congres o al Parlament Europeu, encara que no sigui president del comitè de govern d'UDC. Duran ha reiterat que té dret a continuar al capdavant de la direcció, però "com pocs" té el "deure de continuar i no de plegar". Ho ha dit després que algunes veus situessin el congrés d'estatuts del febrer com el moment de la seva renúncia com a president del comitè de govern. "Quan calgui ho faré. Si renovem els estatuts, qui dirigeix el partit ha de ser conscient que ha d'estar a l'altura de la regeneració que es pretén", ha afegit referint-se a la limitació de mandats que s'introduirà en els estatuts. 



Els espanyolistes Godó i Duran i Lladre




Líder electoral on sigui necessari

En tot cas, tot i que no es presenti per ser president d'UDC en el proper congrés del partit, que serà en dos anys, ha remarcat que "no es pot oblidar que hi ha molts exemples que es pot deixar de ser líder del partit i ser líder electoral on sigui necessari", i aquí ha parlat de Madrid, de Catalunya o d'Europa. "El meu deure és estar al vostre servei quan faci falta", ha indicat obrint així la porta a ser candidat en les eleccions catalanes.

Cop a la diplomàcia catalana

Duran ha remarcat que una secessió pactada o un contingut pactat per a la consulta no provocaria la inestabilitat que prediu Moody's. Això passaria, ha insistit, en cas de "xoc de trens, de conflicte", si hi hagués una declaració unilateral. Tot i admetre que una DUI pot arribar si no hi ha diàleg i pacte, ha advertit que deixaria Catalunya "al ras, a cel obert". "S'ha pensat i estudiat com funcionen les Nacions Unides? Fem-ho, si us plau, abans de fer un altre ridícul", ha reclamat.

El debat sobiranista divideix

Sobre la posició d'UDC de cara a la consulta, ha reiterat que ho decidiran quan es convoqui, i ha recordat que el partit "és molt transversal, com ho és el país, i no pot precipitar un debat que sap que divideix internament més que uneix".

Crida a Rajoy a pactar

En l'àmbit econòmic, s'ha referit a l'informe de Moody's, que alerta que la independència de Catalunya desestabilitzaria l'economia espanyola. Duran ha instat Rajoy a escoltar i a dialogar per evitar una declaració unilateral. "Si no mous peça, tot plegat acabarà malament per a tots", li ha dit, reclamant a uns i altres disposició a parlar "sense trair el compromís de fer una consulta".

" Cal llegir-ho per entendre actitud Grup Godó amb el dret a decidir "