dilluns, 20 de gener del 2014

Comença el judici contra Benzema i Ribéry per prostitució de menors

PROCÉS A PARÍS

Els dos internacionals francesos, que estan representats pels seus advocats, poden ser condemnats a tres anys de presó i 45.000 euros de multa




Karim Benzema (esquerra) i Franck Ribéry, durant un partit de la selecció francesa.AFP / BERTRAND GUAY


AGÈNCIES / París
Dilluns, 20 de gener del 2014 - 12.23 h


El Tribunal Correccional de París acull des d'aquest dilluns el judici contra Karim Benzema, jugador del Madrid, i Franck Ribéry, del Bayern, per prostitució de menors. Els dos internacionals francesos, que estan acusats de contractar els serveis sexuals de la jove Zahia quan la noia tenia menys de 18 anys, poden ser condemnats a un màxim de tres anys de presó i 45.000 euros de multa.

Cap dels dos futbolistes s'ha desplaçat fins a la sala 16 per declarar, ja que tots dos estan representats pels seus advocats. Tampoc Zahia, que es va constituir com a part civil per tenir accés al dossier judicial però que hi ha renunciat i està citada només en qualitat de testimoni.

Els fets denunciats


Ribéry ha reconegut haver pagat 700 euros l'abril del 2009 per mantenir relacions sexuals amb la noia, però assegura que ignorava que llavors tenia 17 anys. El futbolista va convidar la prostituta i una amiga d'aquesta a Munic, on viu, i allà totes dues van participar en una orgia amb el jugador i el seu cunyat.

Els fets que es retreuen a Benzema, i que aquest nega, es remunten al maig del 2008, quan el llavors davanter del Lió presumptament va mantenir relacions amb la prostituta en una 'suite' de l'Hotel Le Méridien de París a canvi de 500 euros, quan ella en tenia 16 i ell 19. Una exnòvia del davanter va desmentir davant la policia la versió de Zahia i va assegurar que Benzema va passar amb ella la nit en què suposadament van passar els fets.

Xarxa de prostitució

La prostituta, d'origen marroquí, va afirmar durant la fase d'instrucció que els dos futbolistes van tenir relacions amb ella quan era menor, però que ignoraven la seva edat. Els jugadors van ser imputats el juliol del 2010, quan la policia investigava una presumpta xarxa de prostitució vinculada al Zaman Café, un local dels Camps Elisis tancat en l'actualitat. Sis persones més, entre elles el cunyat de Ribéry, també estan imputades.

La fiscalia de París va demanar inicialment que es desestimés la causa contra els jugadors, però el jutge d'instrucció va considerar que els internacionals no podien ignorar l'edat de Zahia, desconeguda fins que va esclatar aquest escàndol i reconvertida actualment en empresària de moda i model. El judici s'havia d'haver celebrat el juny de l'any passat, però l'advocat de Ribéry va aconseguir un ajornament al qüestionar la imprecisió d'un article del Codi Penal.


http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/esports/comenca-judici-contra-benzema-ribery-per-prostitucio-menors-3026529?utm_source=rss-noticias&utm_medium=feed&utm_campaign=portada