dijous, 23 de gener del 2014

Catalunya és 'Ponilandia' en un truc informàtic per bloquejar notícies sobre la independència

23/01/2014

L’extensió de Google Chrome canvia paraules com Artur Mas per “Cap Suprem dels ponis” i ‘Estat independent’ per ‘Brillant com la purpurina’

 

 Nerea Rodríguez



SustituCAT




Catalunya és ‘Ponilandia’ en una aplicació informàtica que permet bloquejar les notícies sobre Catalunya i la independència i substitueix totes les paraules referents a aquest tema per d’altres. Un grup d’informàtics de signe espanyolista han creat una extensió del navegador Google Chrome que després de ser instal·lada canvia directament la paraula ‘Catalunya’ per ‘Ponilandia’.

Alhora, també substitueix altres paraules, totes en castellà: ‘Independència’ per ‘Conjur màgic’, ‘Artur Mas’ per ‘Cap Suprem dels ponis’, ‘Cadena humana’ o ‘Via Catalana’ per ‘El corro de la patata’, ‘Estat independent’ per ‘Brillant com la purpurina’.

A la pàgina web del SustituCAT publiciten el producte assegurant que “Catalunya marxa... Del teu navegador! Aconsegueix amb un clic no llegir mai més la paraula "Catalunya" o "independència" quan naveguis amb el teu navegador Chrome”. Alhora argumenten: “Que si la consulta. Que si la independència. Que si els roben o els deixen de robar. Estàs fart i ho sabem. Nosaltres també. I hem fet una cosa per evitar-ho”. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/catalunya_es_ponilandia_en_un_truc_informatic_per_bloquejar_noticies_sobre_la_independencia_98308.php