dilluns, 27 de gener del 2014

Álvaro: "Rajoy regala el discurs de la racionalitat al sobiranisme"

27/01/2014

INDEPENDÈNCIA

El periodista critica irònicament que el PP en el seu desembarcament a Catalunya "ha preferit  cantar allò de 'Que viva España...' i confiar en Santa Teresa"

 

Lluís Goñalons


Francesc-Marc Álvaro a Singular TV
El periodista Francesc-Marc Álvaro s’ha mostrat escèptic sobre els efectes del desembarcament del president espanyol, Mariano Rajoy, i el seu seguici a Catalunya aquest cap de setmana. “Rajoy i els seus regalen el discurs de la racionalitat al sobiranisme i prefereixen cantar allò de “Que viva España...” i confiar en Santa Teresa, amb un registre sentimental i romàntic propi del XIX", ha reblat el columnista avui a ‘La Vanguardia”.

“La convenció del PP a Barcelona no donarà grans resultats, excepte per al sobiranisme, que guanya partidaris cada cop que Rajoy, Cospedal, Montoro, Fernández Díaz o Sánchez-Camacho obren la boca”, ha exposat el periodista, qui creu que el "discurs de la por" del PP té un efecte contrari al desitjat. "Molts indecisos esdevenen automàticament independentistes en sentir les amenaces del Govern espanyol i del PP", ha expressat.

Seguidament, ha titllat d'"immoral" la comparació que la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va escometre contra el procés català. Camacho va arrenglerar el drama de la violència al País Basc amb la situació a Catalunya. “Aquesta mania d’associar el procés català a ETA és grotesca, ofèn molta gent i posa de manifest el poc respecte a la veritat que tenen els estrategs del PP”, ha explicat l'articulista.

"Montoro ha fet el ridícul"


El periodista recorda que Montoro va prometre que publicaria les balances fiscals per demostrar que els catalans fan un gran negoci si continuen a Espanya. Finalment, "s’ha desdit i ha fet el ridícul", ha valorat Álvaro. "Tan poc segurs estan Rajoy i el PP de l’atractiu que Espanya representa per als catalans quan pensen en la virolla?", ha sentenciat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2014/01/Alvaro_rajoy_regala_el_discurs_de_la_racionalitat_al_sobiranisme_98370.php