dimecres, 11 de desembre del 2013

Via lliure per a García Albiol per rellevar Camacho

11/12/2013

L’alcalde de Badalona ha estat absolt de l’acusació d’un presumpte delicte d’incitació a l’odi i discriminació

 

Albert Ribas


Alícia Sánchez Camacho i Xavier García Albiol
L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s’ha deslliurat avui de la principal càrrega que li impedia ser el candidat per substituir Alícia Sánchez-Camacho com a líder dels populars catalans en un canvi de lideratge al PPC. García Albiol ha estat absolt pel titular del jutjat penal 18 de Barcelona del presumpte delicte d’incitació a l’odi i discriminació per repartir, el 24 d’abril del 2010, pamflets electorals que vinculaven els gitanos romanesos amb la delinqüència i els problemes de seguretat a Badalona.

L’exdirectorde l'ABC i actual articulista de La Vanguardia, José Antonio Zarzalejos, ja va assegurar en un article que “hi ha moviments a Gènova per trobar discurs i un líder renovat a Catalunya” i apuntava que a la seu estatal dels popular es valora el nom d’Albiol com a president del PPC “si surt absolt de procés per xenofòbia”.

Tot i que tant el fiscal com l’acusació popular, exercida per SOS Racisme, demanaven un any de presó, una multa de 8.100 euros i la seva inhabilitació especial per el dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, el jutge ha considerat que García Albiol no va fer les declaracions ni els pamflets “amb la intenció d’injuriar els gitanos romanesos que residien a Badalona”. “Apreciar racisme o xenofòbia exigiria interpretar els termes d’una forma discutible”, apunta el jutge en la sentència.

L'alcalde de Badalona és el càrrec institucional amb més suport popular que té el PP en aquests moments, quan corre seriosos riscos de ser superat a les urnes per Ciutadans.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/via_lliure_per_a_garcia_albiol_per_rellevar_camacho_97554.php