dimarts, 31 de desembre del 2013

Ofrena accidentada a Palma

Dimarts  31.12.2013  09:41

El batlle, Mateu Isern, va avançar l'acte davant l'estàtua al rei en Jaume per evitar ésser escridassat · Grups ultres amb simbologia franquista increpen els assistents independentistes





Foto: @ribasvilanova
A més de la manifestació per la diada de Mallorca, ahir també es va fer a la capital mallorquina l'ofrena floral a l'estàtua del rei en Jaume. Però el batlle de Palma, Mateu Isern, va avançar l'acte d'imprevist per a evitar que els assistents a la manifestació independentista convocada per la Plataforma 31-D hi arribessin a temps. Tot i això, els representants del govern i de l'Ajuntament de Palma van rebre una escridassada, com també entitats com el Círculo Balear.

En canvi, van rebre aplaudiments els representants de l'Obra Cultural i del sindicat STEI-i, que portaven màscares blanques contra la repressió a la llibertat lingüística. Algunes altres entitats i partits de l'oposició a Palma van arribar-hi tard, a causa del canvi d'hora imposat pel batlle.

Simbologia franquista
Foto: @PEPSINA_MATARO
El moment de més enrenou va ésser després d'acabar-se l'acte oficial, quan alguns concentrats del Círculo i Acció Baleà van increpar els independentistes que arribaven de la manifestació. Els ultres els van rebre amb algunes banderes falangistes, emblemes amb l'àguila franquista i una pancarta que demanava 'Gloria eterna a los de Blanquerna', en referència als atacants del centre de la Generalitat a Madrid l'Onze de Setembre passat.




http://www.vilaweb.cat/noticia/4164674/20131231/ofrena-accidentada-palma.html