dimarts, 17 de desembre del 2013

Les «dues grans llacunes» de la pregunta segons la CUP

Quim Arrufat, però, defensa l'acord malgrat que es pregunti sobre el “OPNI, Objectes Polítics No Indentificats”


, Parlament | Actualitzat el 17/12/2013 a les 16:38h



Arrufat, aquesta tarda al faristol del Parlament. Foto: QS/ND


“Tenir data i pregunta és un pas endavant, s'obre la porta al conflicte democràtic”. Aquesta és la premissa amb què la CUP defineix l'acord del 12 de desembre. Així ho ha reiterat aquesta tarda des del faristol del Parlament, el diputat Quim Arrufat. Ara bé, tot i aquest suport, per a  la CUP a l'acord no tot són flors i violes. De fet, hi veuen “dues grans llacunes”.
L 'esquerra independentista entén que “els percentatges i la indefinició del concepte Estat de la primera pregunta” obren la porta a la “desviació de la interpretació”. Segons Arrufat, aquestes “llacunes” van ser postulades per la CUP durant la cimera de dijous passat però no van obtenir “cap resposta” dels altres grups. “Dóna el poder d'interpretació dels resultats als partits polítics, per això exigirem que s'aclareixin els percentatges”, ha criticat Arrufat que ha titllat “d'OPNI, Objecte Polític No Identificat, la formulació d'Estat en la primera pregunta”
Ara bé, el diputat cupaire ha deixat ben clar que la CUP ja han encetat la campanya pel Sí-Sí, una estratègia que espera ratificar el consell polític de la formació que celebrarà dissabte al consell polític a Sant Pere de Ribes. En qualsevol cas, la CUP farà “pedagogia” per intentar neutralitzar aquestes dues llacunes.