dilluns, 2 de desembre del 2013

Juanjo Puigcorbé: «L'Estat ens té un menyspreu atàvic»

L'actor explica el seu independentisme a Madrid en la presentació del llibre Fem Via de fotografies de la Via Catalana

Especial: Assemblea Nacional Catalana


, Barcelona | Actualitzat el 02/12/2013 a les 19:58h


Puigcorbé, Gabancho i Forcadell. Foto: QS/ND


Juanjo Puigcorbé viu l'indepedentisme com un peregrí en terra d'infidels. L'actor, que viu a Madrid, així ho ha explicat aquest vespre en la presentació del llibre Fem Via, de fotografies de la Via Catalana, que s'ha celebrat a Barcelona, juntament amb Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Patria Gabancho.

Puigcorbé ha detallat com va participar a la Via Catalana amb la seva filla i no se n'ha estat d'assegurar que a Madrid mostren un "menyspreu atàvic" a les demandes catalanes i més ara en el procés sobiranista. De fet, l'actor també s'ha mostrat sorprès perquè l'esquerra espanyola també s'ha afegit a les crítiques a les aspiracions catalanes. "No hem de tenir por a expressar les nostres idees, això és la democràcia, i en una democràcia la gent vota", ha assegurat Puigcorbé.

Per Puigcorbé, que ha explicat que fa 14 anys defensava el federalisme de Pasqual Maragall, l'Estat no deixarà celebrar la consulta perquè "tenen por de perdre". Ara bé, tot i aquesta confrontació institucional, l'actor considera que el "procés no té marxa enrera" i que "sortirà bé". En aquest sentit ha demanat als partits unitat per evitar que Espanya "s'erigeixi en àrbitre d'un guirigall que, segons Madrid, existeix a Catalunya".