dimarts, 24 de desembre del 2013

Els comptes de correu de l'ex-tresorer i l'ex-gerent del PP espanyol es van esborrar abans de l'escorcoll

Dimarts  24.12.2013  09:01

Ho diu l'acta judicial


Seu del PP A Madrid
Les bústies de correu electrònic de l'ex-tresorer del PP Álvaro Lapuerta i l'ex-gerent Cristóbal Páez van ser esborrats abans que els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) fessin el llarg escorcoll de catorze hores a la seu del partit a Madrid, dijous passat. Així ho recull l'acta del secretari judicial el jutjat d'instrucció número 5, Javier Ángel Fernández-Gallardo, que és qui va encarregar l'escorcoll per ordre del jutge Ruz, que investiga la possible comptabilitat B del partit. A més, el document indica que Lapuerta i Páez no van poder esborrar ells mateixos la bústia i per tant dóna per fet que van demanar que algú ho fes.

Qüestionats sobre aquest tema, els representants del PP van manifestar que 'cap persona de l'actual gerència ni tresoreria' havia ordenat d'esborrar aquests correus i que molt probablement els mateixos Lapuerta i Páez van donar l'ordre abans de marxar.

Els agents, que van acudir a la seu del PP per ordre del jutge, també van trobar en el servidor informàtic dos comptes de correu a nom de l'ex-tresorer Luis Bárcenas. Segons precisa l'acta, feta pública ahir a la nit, els els agents de la UDEF van recollir un total de 5.067 fulls de documentació relacionada amb les obres de renovació de la seu, que es van escanejar i distribuir en una trentena de lligalls. Aquest volum de documentació contrasta amb les 520 pàgines que el mateix PP havia aportat a la causa a requeriment del mateix jutge el mes d'agost passat. Precisament la presumpta manca de documentació és que el va fer que el jutge ordenés l'escorcoll.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4163806/20131224/comptes-correu-lex-tresorer-lex-gerent-pp-espanyol-esborrar-abans-lescorcoll.html