diumenge, 22 de desembre del 2013

El mal negoci de la Loteria espanyola

22/12/2013

JOC

Catalunya només recupera el 8,5% dels diners apostats a la rifa de Nadal


Albert Ribas


El cantant Rafael, protagonista de l'anunci de la loteria espanyola
La loteria espanyola no és un bon negoci pels catalans. Enguany Catalunya només ha recuperat el 8,5% dels 359,86 milions d’euros que els catalans han invertit, un 8,46% menys que l’any passat. Concretament, les administracions de loteria catalanes han repartit 30,76 milions d’euros en els principals premis de la rifa de Nadal, una xifra que no inclou els premis menors, terminacions ni aproximacions.

Que aquest no ha estat un any especialment bo per Catalunya també ho demostra el fet que ha estat el lloc on més ha caigut la recaptació de la loteria estatal, un 7,74% respecte a la de l’any passat. Segons les dades de Loteries de l’Estat, la mitjana apostada per cada català ha estat de 47,53 euros. Bona part dels premis que s’han repartit a Catalunya han estat cinquens premis, que han suposat 24 milions d’euros. Quatre milions més han correspost a una sèrie del primer premi, el 62246, que s’ha venut al barri del Poblenou a Barcelona.

Aquest any, per primera vegada, els catalans també tindran l’oportunitat de jugar a la loteria catalana, La Grossa de Cap d’Any. El sorteig serà el proper 31 de desembre i fins a fins d’aquesta setmana ja s’havien venut butlletes per valor de 25,8 milions d’euros, el 86% dels 30 milions d’euros que s’han posat a la venda.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/12/el_mal_negoci_de_la_loteria_espanyola_97769.php