dimecres, 18 de desembre del 2013

Eduardo Reyes, president de Súmate: 'L'atac feixista a Mataró ens dóna més força'

Dimecres  18.12.2013  12:10

Vídeo de l'atac ultra contra Súmate ahir a Mataró






Foto: Miquel Ferran Recasens.
El president de Súmate, Eduardo Reyes, assegura en declaracions a l'ACN que l'atac feixista durant la presentació de l'associació a Mataró els ha fet un favor "enorme" perquè deixa en evidència aquells que volen "boicotejar la democràcia a qualsevol preu". Reyes assegura que l'atac va aconseguir l'efecte contrari: "Ens dona més força per continuar endavant". Súmate és una associació de castellanoparlants a favor del dret a decidir que va iniciar el seu camí a l'Hospitalet de Llobregat i ja té prop d'una quinzena de delegacions arreu del territori. De cara a la consulta defensen el 'doble sí' perquè Catalunya pugui administrar els seus propis recursos i deixi d'estar "manejada des del centralisme".

Foto: @MarkZaitsev.
Reyes ha fet aquesta valoració l'endemà de l'atac a Mataró durant la presentació de la delegació d'aquesta associació a la capital del Maresme. Quan la xerrada portava ja mitja hora, un grup de "sis o set" persones amb banderes espanyoles i pancartes de denúncia va irrompre al Centre Cívic del Pla de Boet de Mataró amb l'objectiu de boicotejar l'acte. A més, segons explica Reyes, van llençar alguna mena de gas sobre la cinquantena d'assistents que hi havia.

"Aquesta és la seva democràcia", ha etzibat el president de l'associació. "Si tenien la intenció que marxés tothom, van provocar la reacció contrària i l'acte és va allargar més del previst". Per Reyes, l'atac no deixa de ser un "favor" a l'entitat perquè demostren a la gent "qui són els bons i qui són els dolents". Amb la de Mataró ja són prop d'una quinzena les delegacions presentades en societat i mai fins ara s'havia produït un atac d'aquestes característiques.

Súmate és va presentar el mes de setembre a l'Hospitalet de Llobregat com una associació de castellanoparlants a favor del dret a decidir i de la independència de Catalunya. Reyes explica que ara que ja hi ha data i pregunta per a la consulta, promouran el vot pel 'doble sí': "Amb la primera pregunta no avancem i s'ha de defensar que Catalunya es pugui afermar com a estat propi per gestionar els seus recursos i deixar d'estar manejada des del centralisme"

CiU, PSC, ICV, CUP, i PP condemnen l'atac


Les agrupacions locals dels principals partits polítics de Mataró també han condemnat l'atac. L'alcalde, Joan Mora, piulava a Twitter que "ni a Mataró ni a Catalunya permetrem que el feixisme ataqui la democràcia impunement". També el portaveu del PSC, Joan Antoni Baron, es posava "al costat de la llibertat" davant els feixistes.

En un comunicat de premsa, ICV i es compromet a continuar treballant "per tal que el feixisme i la xenofòbia desapareguin de la vida política i social". La CUP, per la seva banda, mostra la seva preocupació per la "proliferació d'actes feixistes a la ciutat", com la concentració contra l'estelada del Parc de Bombers, els atacs a la biblioteca en motiu de la visita del diputat d'ERC Alfred Bosch o les pintades a les seus dels setmanaris locals Capgròs i Tot Mataró.

El PP també ha emès un comunicat on condemna l'atac "sense matisos", alhora, però, que denuncia que l'acte organitzat per Súmate a Mataró no complia amb la normativa municipal. Segons els populars, l'acte s'anunciava com un "pica-pica" i l'organitzava "una entitat que no creiem que estigui registrada a la ciutat i que per tant no té dret a la cessió de locals públics".

Per una altra banda, l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha fet una entrada al seu compte personal de Twitter en què es fa ressò dels fets: 'Demà denunciarem a la Comissió Europea agressió feixista d'avui a @sumate_asoc Mataró @raulromeva @ciu @Esquerra_ERC'.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4162736/20131218/eduardo-reyes-president-sumate-latac-feixista-mataro-ens-dona-forca.html