dissabte, 7 de desembre del 2013

Crisi a la joia de la corona de l'Estat espanyol

Acomiadaments, cessaments i purgues a la cúpula de l'Agència Tributària Espanyola

Montoro diu que fa net de "socialistes"


, Redacció | Actualitzat el 07/12/2013 a les 15:27h


L`Agència Tributària Espanyola, en crisi.


La temuda hisenda tributària espanyola, famosa pel seu sistema implacable de control dels contribuents normals i corrents, està vivint una de les pitjors crisis, sinó la més important, de la seva història. Comptat i debatut, s'han cessat 29 als càrrecs de la cúpula d'un dels instruments més poderosos de l'Estat, enmig de la polèmica per la negativa dels inspectors ha aturar una sanció a la multinacional CEMEX i a un suposat tracte de favor a la infanta Cristina pel Cas Nóos.

Cemex i Nóos

El reguitzell de cessaments va començar amb la destitució fa dues setmanes d'una inspectora, perquè va sancionar la multinacional mexicana Cemex amb 450 milions per haver simulat pèrdues. Aquest cessament tenir com a primera rèplica la dimissió del cap de la Delegació Central de Grans Contribuents, Ignacio de Ucelay. Dies després el director d'Inspecció Financera i Tributària, Luis Jones, va dimitir.

La caiguda de càrrecs va continuar fins aquest dijous, dia que el director de l'Agència Tributària, Santiago Menéndez, va cessar els delegats especials de Galícia, José Luis Rodríguez Díaz, de Castella i Lleó, Miguel Sants Barrueco, i de Cantàbria, Adrián Montejo Jiménez. També deixaran els seus càrrecs la directora del Servei de Planificació i Relacions Institucionals, el cap de dependència de Control Tributari i Duaner de la delegació central de Grans Contribuents.

Nou director, nova gent i fora socialistes

El ministre d'Hisenda ha justificat els cessaments perquè el nou director havia de canviar els càrrecs de confiança, ara segons els ministre,"plens de socialistes". Una acusació que no ha caigut gens bé els socialistes que han titllat de "purga" els cessaments. L'Associació Inspectors d'Hisenda de l'Estat ha emès un comunicat en el qual demanen respecte per la independència de la seva feina.

Però la mala maror continua i més en un organisme gairebé sagrat en l'estructura jacobina de l'Estat. En aquest sentit, apunten que el zel mostrat amb casos com el de CEMEX incomoden els interessos dels grans contribuents i la tasca investigadora en el cas Nóos pot haver estat molesta pels interessos polítics de l'Estat.