dissabte, 21 de desembre del 2013

Boi Ruiz posa en qüestió que s'apliqui la llei de l’avortament a Catalunya

Dissabte  21.12.2013  16:25

El conseller de Salut preveu un nou conflicte amb Madrid per la reforma de Gallardón, que considera innecessària



L’aprovació ahir al consell de ministres espanyol de l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament impulsada pel ministre Albert Ruiz Gallardón pot generar un nou conflicte entre Catalunya i Espanya. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit avui a TV3 que la restrictiva nova llei de l’avortament proposada pel PP no s’hauria d’aplicar a Catalunya, atès que el parlament aposta per una llei pròpia que en reguli el dret.

El Parlament de Catalunya va aprovar al maig una resolució que instava el govern a avançar en la redacció d'una llei pròpia, que pot topar amb la dificultat de la la limitació de competències en aquesta matèria. La resolució també defensava l’actual llei espanyola, aprovada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero el 2010, per a evitar qualsevol retrocés. 

El conseller de Salut no entén que el govern espanyol decideixi revisar la Llei de Salut Sexual per ‘despenalitzar’ situacions regulades en l'anterior marc normatiu, com la prohibició que les noies de setze i disset anys puguin avortar sense el consentiment dels pares. Mentre espera de poder accedir al contingut total del text, Ruiz assegura que la nova llei crea un ‘debat innecessari’ que no respon a cap demanda social.