dimarts, 19 de novembre del 2013

UGT es mulla i reforça el procés

Dimarts, 19 de novembre de 2013 05:00 h

El secretari general de l’UGT valida la idea de Junqueras d'aturar l'economia a Catalunya i alerta que “els sindicalistes, les legalitats sempre les hem forçat"


Álvarez assegura que el procés “acabarà bé tant sí com no” i que si és per defensar el dret de votar no descarta una aturada de l'economia, tal com va apuntar Junqueras al Parlament europeu en una intervenció mesurada dirigida als que han d’ajudar a reflexionar al Govern espanyol a acceptar el joc democràtic, i per deixar també clar que el de Catalunya està disposat a avançar. Àlvarez diu que “la majoria de la ciutadania catalana ha pres consciència del què som” i que “quan una majoria social ha decidit que l'actual marc no serveix vol dir que això ha d'acabar bé” perquè, ha argumentat, “Quan un poble vol, ningú no li pot prendre el dret de decidir”.   

Foto facebook UGT Catalunya
Álvarez posa l’accent en la lluita ciutadana per aconseguir drets

Álvarez ho va explicar al cicle de conferències, “Moment  Zero”, un  fòrum de debat sobre una Catalunya independent que organitza el Punt Avui. El secretari general de l’UGT també va assegurar durant la seva intervenció que una Catalunya independent té garantides les pensions i que una Catalunya independent romandria a la Unió Europea. La conferència d’Álvarez suposa un reforç al procés a més d’atorgar, com ha fet Junqueras, la força a la ciutadania. En aquest sentit, Àlvarez ha posat molts exemples de com els drets s'han guanyat amb la lluita ciutadana.

L’actitud d’Álvarez contrasta amb la de Pere Navarro

El clar posicionament d’UGT vers el dret a decidir contrasta amb la decisió del PSC de Pere Navarro de deixar en mans del govern espanyol el dret democràtic dels ciutadans de Catalunya expressat a les urnes, traint, fins i tot, el programa electoral socialista.