dimarts, 12 de novembre del 2013

Podem assegurar que Ana Pastor no complirà els nous compromisos amb rodalies .

Dimarts, 12 de novembre de 2013 05:00 h

L'Estat es compromet a fer totes les actuacions urgents que planteja el Govern entre 2014 i principis de 2016 per import de 306 milions, lluny dels 3.600 compromesos fins al 2015


La ministra de Foment, Ana Pastor, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, han acordat aquest dilluns en una reunió a Madrid que l'Estat durà a terme entre 2014 i el primer semestre del 2016 "totes" les actuacions urgents per a Renfe que la Generalitat va detallar en un document fa tres setmanes, just abans de l'últim accident a la xarxa. El pla de xoc inclou una trentena de mesures per a la millora de la seguretat i la viabilitat de Rodalies que la Generalitat xifra en 306 milions d'euros. Al 2014 es faran les actuacions més urgents de tant sols 72 milions i deixen pel 2015/16 la resta. Tot queda molt lluny dels més de 3.600 milions pendents. Des del directe!cat podem assegurar que aquests milions no hi seran, és la tradició d'Espanya, caldrà tornar a negociar, si encara som a Espanya  

El conseller Vila i la ministra Pastor, aquest dilluns a Madrid
© @acn
Foment es compromet a invertir 306 milions fins al 2016, però s’oblida dels 3.600 no invertits i compromesos per Consell de Ministres

 Vila i Pastor han comparegut plegats a Madrid després d'una hora i mitja de reunió on tots dos, juntament amb diversos càrrecs del Ministeri i de la Conselleria, han analitzat una a una la trentena de propostes urgents. La ministra i el conseller han expressat la seva satisfacció pel contingut d'una trobada "molt positiva" que permet millorar una xarxa de Rodalies "molt important" per al Ministeri de Foment i per als "milions de ciutadans" que les utilitzen cada any.

Tant sols la independència farà realitat la millora de les rodalies


La reunió ha tingut lloc tres setmanes després que el Govern lliurés a Foment un document amb un pla d'actuacions urgents que incloïa aquesta trentena de mesures urgents per descongestionar la xarxa i garantir la seguretat. Tot plegat en el marc dels incidents que s'han anat produint a causa de l'estrés que pateix Rodalies. Com sempre el ministeri davant les crítiques mou fitxa i promet allò que mai pensa complir com diu la tradició.

El Conseller Vila agraeix la bona voluntat, però de bona voluntat a Espanya, ni cinc de voluntat

El conseller ha agraït als dos equips el treball que s'ha fet durant els últims dies de manera "discreta" per fer possible l'acord que permet que "totes" les mesures que el Govern havia posat sobre la taula per a una millor urgent de la seguretat i la viabilitat de Rodalies hagin estat ateses pel Ministeri.

Per l’any 2014 tant sols 72 milions previstos, ni tant sols invertiran els diners pressupostats

Les actuacions més urgents es començaran a fer al 2014, i la resta, que tenen consideració de prioritàries, al 2015. Segons la ministra Pastor, només en el cas que alguna de les iniciatives patís algun endarreriment es contempla la possibilitat d'acabar d'engegar les últimes al primer trimestre del 2016.

Els diners sortiran dels pressupostos de l'Estat, que aquest 2014 preveuen inversions a Catalunya de 72 milions d'euros. Són partides territorialitzades a les què s'hi poden sumar set milions d'euros d'altres partides no computades de Renfe.