divendres, 15 de novembre del 2013

Nova revolta al PSC: El sector catalanista carrega contra Navarro i la deriva espanyolista

15/11/2013

Debat al PSC

Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabian Mohedano publiquen avui un article advertint que "també som PSC i continuarem lluitant des del PSC"


Nerea Rodríguez


Joan Ignasi Elena, líder del moviment crític del PSC 'Avancem'
El PSC no travessa un bon moment. Avui s’ha produït un nova revolta al partit, amb un article publicat al diari ‘Ara’ pels dirigents d’Avancem Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabian Mohedano, i on aquests defensen fermament el dret a decidir i carreguen contra el líder del partit, Pere Navarro, i la seva deriva espanyolista.

En el text, titulat “El que has de dir o el que hem de decidir”, els autors critiquen que “el PSC viu instal·lat en una inèrcia organitzativa, en un model de partit que ve del passat. Que concentra les decisions en elits reduïdes que ho decideixen tot.

Que confecciona argumentaris sobre ‘el que has de dir’, que sense passar pels òrgans deliberatius pertinents decideixen l’orientació política amb poc acord”. I continuen: “Que intenta evitar a fora el que produeix a dins: el xoc de trens. En definitiva, maneres de fer política arcaiques, poc autèntiques, que en ple segle XXI tendeixen a buidar l’organització”. I reclamen una “organització que es retroalimenti de la societat”.

Elena, del Río i Mohedano defensen que els socialistes catalans “no poden virar ara el seu posicionament en relació al dret a decidir”. “Acordat i legal”, reivindiquen, “però esgotant també totes les vies possibles de diàleg. Una via legal com la que invoca l’article 150.2 de la Constitució”.

En aquest sentit, adverteixen que “continuarem sent coherents com ho hem estat en dues ocasions al Congrés dels Diputats en gestos polítics inèdits al PSC”. I asseguren que “els sotasignants serem coherents amb aquesta línia, que creiem que és l’encertada. I el que és més important, serem conseqüents”.

Els tres autors insisteixen que “som PSC, perquè ens sentim més a prop de qualsevol crida a la unitat del catalanisme popular que d’aquelles persones que, legítimament, fan crides a la unitat d’Espanya. Més a prop del ban de les festes majors de Granollers que de Susana Díaz”. I, especialment, perquè “el dret a decidir dels ciutadans ha de ser el punt de trobada irrenunciable del conjunt de l’esquerra”. “Renunciar-hi diluiria el nostre repte fundacional: governar Catalunya”, sentencien.

Tot i això, els dirigents d’Avancem deixen clar que “no estem d’acord ni amb les secessions exprés ni amb la reforma constitucional impossible i dilatada en el temps. Volem que la ciutadania es pugui expressar”. I, finalment, conclouen: “Diumenge vinent les nostres posicions segurament seran minoritàries al consell nacional. Però que ningú ho dubti, també som PSC i continuarem lluitant des del PSC”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/nova_revolta_al_psc_el_sector_catalanista_carrega_contra_navarro_i_la_deriva_espanyolista_97028.php