divendres, 22 de novembre del 2013

Nou revés judicial contra Llanos de Luna

22/11/2013
 
DRET A DECIDIR

Un jutjat gironí desestima el recurs de l’Estat espanyol contra la declaració de territori català, lliure i sobirà de Torroella de Montgrí

 

Mar Sabé


La justícia ha tornat a parar els peus a la delegada del govern a Catalunya, María de Los Llanos de Luna. Avui el jutjat del Contensiós Administratiu número 3 de Girona ha desestimat el recurs presentat per l’Estat espanyol contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per declarar-se territori català, lliure i sobirà.




Plaça de la Vila de Torroella de Montgrí


La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna. Foto: Europa Press
La interlocutòria presentada pel jutjat assegura que l’acord municipal no és susceptible de ser judicat des del punt de vista del Dret administratiu, perquè no té conseqüències jurídiques ni comporta cap efecte jurídic que creï deures concrets, com ja va sent habitual.

Aquest acord municipal va ser aprovat pel consistori de Torroella en el ple de l’11 d’octubre, a proposta de la Coordinadora d’Autodeterminació de Torroella (CAT) i amb els vots a favor dels regidors de CiU, L’EST (L'Estartit Som Tots), ERC, UPM i COET; i l’únic vot en contra del PP. Entre d’altres coses, aquest document instava al Parlament a declarar que el Principat de Catalunya és i ha de ser per Dret: Estat lliure i independent en igualtat de drets i obligacions que els altres estats independents de món.

L’alcalde del municipi, Jordi Cordon, que a més és representant del Baix Empordà a l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), s’ha mostrat molt satisfet per la desestimació del recurs i ha lamentat que la delegació del govern a Catalunya “perdi el temps” presentant recursos contra aquest tipus de mocions sobiranistes: "És una falta de respecte a la voluntat popular, un atemptat greu contra la llibertat d'expressió".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/nou_reves_judicial_contra_llanos_de_luna_97189.php