dimecres, 13 de novembre del 2013

La caverna carrega contra la visita de Mas a Israel

13/11/2013

'ABC': "Mas s’endú a Israel un sèquit de més de 60 persones". 'La Razón': "Mas busca un apropament a la Corona"


Nerea Rodríguez

Portades d'avui de 'l'ABC' i 'La Razón'
Els diaris espanyolistes ‘La Razón’ i ‘l’ABC’ carreguen en les seves edicions en paper d’avui contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu viatge a Israel. Tots dos diaris porten una gran foto a la portada on es veu al president català fent una ofrena floral al Museu de l’Holocaust de Jerusalem amb la bandera catalana i l’espanyola.

‘L’ABC’ titula: “Mas s’endú a Israel un sèquit de més de 60 persones”, i afegeix: “Van viatjar esposes, empresaris, científics, periodistes i assistents personals, que es van allotjar en un hotel de gran luxe”. Des del programa ‘El Món a Rac1’, el periodista Jordi Basté ha assegurat avui que, com a mínim, en el cas dels periodistes van ser els propis mitjans de comunicació els que van pagar tot el viatge, quasi 2.000 euros. A més, Basté ha afegit que fonts de la presidència han confirmat al seu programa que la Generalitat només ha pagat el viatge als càrrecs polítics i tècnics de l'administració.

El diari també ressalta que “les autoritats israelianes el van tractar com a qualsevol altre president autonòmic”. D’altra banda, ‘La Razón’ titula: “Mas busca un apropament a la Corona en ple desafiament sobiranista”. I argumenta aquesta informació assenyalant que “el conseller de presidència va anar a Zarzuela fa dues setmanes per a presentar al nou delegat de la Generalitat a Madrid: és la primera vegada que un membre del Govern català assisteix a aquest tipus d’actes”.

En el peu de foto on es veu Mas fent l’ofrena floral, el diari espanyolista apunta: “Gira independentista amb la bandera espanyola”. La notícia interior, redactada pel periodista Toni Bolaño, afirma que “la Generalitat ha fet un moviment cap a la Corona amb un clar objectiu de suavitzar tensions i restaurar relacions”, i continua: “Tot i que el nacionalisme català intenta mantenir una relació diferent amb el Príncep, no sembla que aconsegueixi el seu objectiu”.

I el diari també aprofita la portada per donar una altra informació: “El CGPJ suspèn un jutge per arremetre en els seus veredictes contra la política lingüística catalana”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/la_caverna_carrega_contra_la_visita_de_mas_a_israel_96979.php