dimecres, 20 de novembre del 2013

Germà Bel: "És insensat voler imposar la sobirania; sempre acaba malament"

19/11/2013

Singular TV

"La crisi econòmica no és el motiu que hi hagi més independentistes; ve de molt abans”, assegura l'economista a Singular TV


Mar Sabé







El Catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, Germà Bel
El catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, Germà Bel, ha declarat a Singular TV que "és insensat voler imposar la sobirania", com vol fer l'Estat espanyol amb Catalunya, ja que la història "demostra que això sempre acaba malament".

Bel ha fet aquestes declaracions després d’afirmar que el "desengany" que viu la relació entre Espanya i Catalunya recau en el fet que hi ha dues sobiranies, i que una pretén imposar-se per sobre de l’altra; ja que, segons ell, Espanya es presenta incapaç de ser un Estat plurinacional.

Aquesta és també la tesi sobre la que es basa el seu nou llibre, 'Anatomia d’un Desengany. La Catalunya que és i l’Espanya que no va poder ser', Editorial Destino, on Bel hi analitza la percepció històrica entre Catalunya i Espanya com a realitats diferents. El catedràtic també afirma que la crisi no és un motiu principal que hagi potenciat la voluntat de secessionisme, sinó que el trencament "ve de molt abans”. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/bel_Es_insensat_voler_imposar_la_sobirania_sempre_acaba_malament_97117.php