dilluns, 4 de novembre del 2013

Fuga de militants d'Unió al Camp de Tarragona

Dilluns  04.11.2013  17:00

Ja n'hi ha setanta que han demanat la baixa del partit en desacord amb la posició de la direcció amb el procés


Martí Barberà, president de la Intercomarcal d'Unió a Tarragona.
Setanta militants d'Unió del Camp de Tarragona han signat un manifest en què expressen la voluntat de donar-se de baixa del partit. Entre aquests hi ha militants històrics, com ara Ferran Tortosa, Xavier Franquet i Laura Castel, segons que informa el diari Tarragona 21, i consideren que el partit 'no té vida i interna i hi ha un excés de control intern'. D'ací a dues setmanes faran públic el manifest i diran la quantitat final d'adherits, que confien que pugui arribar al centenar.

De fet, segons el Diari de Tarragona, el lliuraran personalment a la direcció d'Unió al llarg d'aquest mes de novembre.

Després d'un llarg procés de distanciament entre els crítics i la direcció del partit, aquestes desenes de militants decideixen d'abandonar Unió perquè troben que la direcció s'allunya del procés sobiranista 'que desitja molta part de la militància i la pròpia ciutadania, com s’ha expressat l’onze de setembre amb la Via Catalana', en paraules de Xavier Franquet a Tarragona 21. A més, es declaren decebuts amb l'actuació de la direcció perquè consideren que té comportaments poc democràtics i d'acumulació de càrrecs.

Segons el mateix diari, alguns d'aquests militants s'han adherit al projecte Moviment Demòcrata Català impulsat pel batlle de Vic, Josep M.Vila d'Abadal.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4153842/20131104/fuga-militants-dunio-camp-tarragona.html