divendres, 29 de novembre del 2013

El PSC estudia assistir a la manifestació espanyolista del 6-D

28/11/2013

UNIONISME

Celestino Corbacho és el principal defensor del posicionament al costat del PP i Ciutadans

 

Lluís Bou


El PSC estudia assistir a la manifestació espanyolista que es prepara pel 6 de Desembre a Barcelona, deixant enrere definitivament el suport al dret a decidir. La plataforma 'Som Catalunya, somos Espanya', pròxima al PP i Ciutadans, prepara una segona concentració després de la del 12 d'Octubre, i ha convidat els socialistes a ser-hi.
L'exministre de Treball, Celestino Corbacho, és el màxim partidari al PSC de secundar la convocatòria unionista, segons fonts d'aquest partit. I, tal com va avançar El Singular, ja va assistir dimecres a la presentació de la manifestació en una compareixença de José Domingo (exdiputat de Ciutadans) en el Fòrum Europa. Corbacho, que és diputat al Parlament, és molt crític amb el sector catalanista del PSC, i aposta per disputar l'espanyolitat amb el PP i Ciutadans.
Celestino Corbacho, dimecres en la presentació de la manifestació espanyolista al Fòrum Europa
Si la direcció del PSC secunda la convocatòria serà la primera vegada que els socialistes es manifesten al costat de la dreta espanyola colze a colze, si bé hi defensaran un model federal. No tindrà res a veure amb la darrera manifestació catalanista en la qual van ser presents, que va ser la de protesta contra la sentència de l'Estatut el juliol de l'any 2010. Després d'aquella, totes les concentracions catanistes han anat agafant un to clarament independentista, i el PSC no hi ha donat suport explícit.

A la convocatòria unionista del dia de la Hispanitat, que es va celebrar a la plaça Catalunya sense arribar-la a omplir totalment, ja s'hi van veure alguns socialistes a títol personal, com Salvador Clotas.