dijous, 28 de novembre del 2013

El PP es queda sol però aprova la Llei Wert

El Congrés dels Diputats l'ha tirat endavant de manera definitiva



| Actualitzat el 28/11/2013 a les 17:19h


El ministre Wert, al Congrés dels Diputats


El Partit Popular (PP) s'ha quedat sol per aprovar definitivament la Llei Orgànica de Millora de Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE), més coneguda com a 'Llei Wert'. Ho ha fet en la sessió que s'ha realitzat aquest dijous al Congrés dels Diputats, a Madrid.

Per la seva banda, tota l'oposició ha votat en contra i s'ha compromès a derogar-la tan bon punt canviïn les majories. De moment però, la llei ha tirat endavant amb la majoria absoluta del Partit Popular i els seus 182 vots.

Fins aquesta aprovació definitiva, els populars han rebutjat un total d'onze esmenes a la totalitat, i pràcticament no ha fet incorporacions a la proposta presentada inicialment pel ministre Wert. Sí que s'ha obert però, a modificacions com les pactades amb el partit que lidera Rosa Díez, UPyD, i reclamava remarcar el caràcter “vehicular” de la llengua castellana a l'ensenyament.

La Generalitat de Catalunya, per la seva banda, ja ha anunciat que no té intenció d'aplicar aquesta nova llei, de la mateixa manera que ho han fet el País Basc i Andalusia. A més, tots els grups de l'oposició excepte UPyD han signat un document que explica que derogaran la llei de seguida que les majories parlamentàries ho permetin.