dimecres, 27 de novembre del 2013

El PP aprova a les Corts la liquidació de RTVV en un ple tens

Dimecres  27.11.2013  11:26

La majoria del PP fa servir la seva majoria per a aprovar el tancament de l'ens



La majoria del PP a les Corts Valencianes ha aprovat la proposició de llei per a la supressió del servei de RTVV. Això vol dir que des de demà, quan es publicarà en el diari oficial la decisió, el tancament ja es podria dur a terme. La proposició s'ha aprovat per 50 vots a favor, dels diputats del PP, i 41 contraris, els dels diputats de PSPV, EUPV i Compromís. L'oposició ha criticat amb duresa la decisió, i ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que dimiteixi.
El síndic de Compromís ha anunciat que el seu grup presentaria una acció de responsabilitat patrimonial contra els consellers com a membres de la junta RTVV. 'Criden als advocats de la Generalitat', ha dit Morera.

Emissió en directe de Nou 24 de la sessió a les Corts







Abans, la majoria el PP a les Corts Valencianes ha convalidat el decret llei pel qual es nomenava Ernesto Moreno nou director de l'ens i els membres del consell d'administració. La votació ha estat polèmica, perquè catorze diputats, tant del PP com de l'oposicó, no han arribat votar: el president de la cambra, Juan Cotino, ha obert el temps de votació en un moment de rebombori, i aquests diputats no s'han assabentat que es votava o bé no han tingut temps de fer-ho.

Aquest mateix matí es votarà la proposició no de llei per al tancament de RTVV. El tancament es podria fer efectiu a final d'aquesta mateixa setmana, una volta publicat, demà, al Diari Oficial.

Tot i la proposta de viabilitat presentada pel comitè d'empresa, Alberto Fabra deia que el manteniment de l'ens era inassumible: 'Vam intentar que fos viable, un model que pogués ser assumible, però una sentència de nul·litat del procés ha fet que no puguem tornar a la situació anterior. Quan no n'hi ha per a tot, cal prioritzar. Ho hem fet amb la nostra televisió, tot i ser una decisió difícil.'


http://www.vilaweb.cat/noticia/4158641/20131127/pp-aprova-corts-liquidacio-rtvv-ple-tens.html