diumenge, 24 de novembre del 2013

Duran i Herrera, “amistats perilloses” per aturar la pregunta

24 de novembre de 2013 05:00 h

Vols que Catalunya sigui un estat independent? Aquesta és la pregunta que els líders d’UDC i ICV volen aturar, l’objectiu els ha unit malgrat viure en dos mons ideològics


Diversos són els motius de l’actitud de Duran i Herrera  per bloquejar el procés, però el cert és que aquest objectiu últim els ha unit com mai, tot i estar en les antípodes ideològiques, el que semblava impossible s’ha produït i l’encontre dels dos líders, més enllà del federalisme i el confederalisme, es produeix també per qüestions que depassen l’àmbit ideològic. Duran i Herrera no accepten que Junqueras tingui un protagonisme i un suport electoral com mai i per això estan disposats a perpetrar una deslleialtat vers el país, tot i anar en contra del que reclama la societat catalana i que també inclou la majoria de votants d’UDC i d’ICV-EUiA, que han donat sobrades mostres de que accepten majoritàriament una pregunta clara i concreta sobre la independència, però ells segueixen posant bastons a les rodes del procés. 

Duran utilitza Herrera per evitar donar el vist-i-plau al president Mas sobre la pregunta

El líder democristià s’excusa amb Herrera per evitar el sí a  la pregunta que reclamen 8 de cada 10 catalans, i que el president Mas i Junqueras han validat, i Herrera ho aprofita per intentar desesperadament canviar la pregunta. Un veritable bucle que pot endur-se’n per endavant a bona part de la classe política.

Herrera no pot acceptar l’èxit de Junqueras, però l’enquesta del CEO li ha fet un advertiment

Segons diverses fonts properes a ICV, els les bases ecosocialistes estan preocupades per la indefinició vers el procés i l’actitud del tàndem Herrera i Camats en contra del líder republicà Oriol Junqueras, saben que no tenen més remei que acceptar la pregunta clara i concreta de la independència però segueixen perillosament en una ambigüitat que les enquestes castiguen.

Si en plena davallada del PSC, ICV no augmenta expectatives electorals és que algun problema té l’actual direcció

Però aquesta reflexió sembla que de moment tant sols provoca en Dolors Camats i Joan Herrera més gelosia cap a Oriol Junqueras. L’actitud de l’actual tensió està provocant tensions dins la mateixa direcció però també entre es bases del partit que encara no entenen la poca implicació de la direcció a la Via Catalana. Veus com les del actual eurodiputat Raül Romeva han començat a exigir un canvi d’actitud i deixar de fer un seguiment a l’actitud de Duran i Lleida, sembla que les enquestes li donen la raó.