dissabte, 9 de novembre del 2013

Duran demana a ERC que «deixi de fer-se la manicura» i «s'arremangui»

El líder d'UDC avisa que "no bescanviaran el patiment de la gent per l'avenç nacional de Catalunya" i que "no es pot esmicolar la societat per ser un estat"


, Barcelona | Actualitzat el 09/11/2013 a les 19:37h


Duran, en una taula de la jornada d'avui. Foto: QS/ND


"Ens sentim orgullosos de ser un partit que baixa fins a la realitat de cada dia i que, en comptes de quedar-se a casa fent-se la manicura i esperant millors temps, s’embruta les mans amb la feina del dia a dia, perquè algú l’ha de fer i perquè nosaltres no defugim les nostres responsabilitats". Aquesta ha estat la dura crítica del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha dedicat a ERC -sense esmentar-la-, els seus socis de governabilitat, que no de Govern.

En la cloenda de la jornada ideològica celebrada aquest dissabte per la Fundació INEHCA, el think tank del partit, Duran també ha avisat al bloc sobiranista de partits que "no bescanviaran el patiment de la gent per l'avenç nacional de Catalunya". El cap de files de CiU a Madrid ha reivindicat d'aquesta manera la "feina que està fent Unió" en l'aspecte nacional formant part d'un govern castigat per la crisi econòmica.

Responsabilitat a ERC

"Unió Democràtica està assumint responsabilitats, està intentant fer feina i està procurant que el país i les persones que hi viuen puguin anar endavant", ha assegurat. En aquest sentit ha afegit  una velada crítica als republicans: "seria molt senzill fer com d’altres, que en aquests moments de dificultats s’omplen la boca parlant del país i del seu futur, però que no s’arremanguen ni un segon per assumir responsabilitats". "Cadascú, evidentment, juga segons l’estratègia que li pugui convenir, però hi ha una responsabilitat moral amb el país que alguns no assumeixen o que, com a màxim, se la miren des de la distància i esperant rèdits electoral", ha reblat.

Ser un estat sí, però no esmicolar la comunitat

Per altra banda, Duran ha adverit al bloc sobiranista que el dret a decidir "no és res si abans no hi ha el dret a debatre serenament, a rebre informació i a estudiar i tractar totes les alternatives possibles". " Perquè, en definitiva, allò que en resulti no pot trencar la comunitat ni dividir-la, la nostra nació, la nostra comunitat natural, no pot ser només la comunitat d’uns quants, sinó que ha de ser la comunitat de tothom", ha afegit. "Si no ho fem així, si no anem tots al mateix pas o formant part de la mateixa unitat, potser ens convertirem en un estat, però haurem esmicolat la possibilitat de continuar sent una nació i sobretot una comunitat", ha sentenciat.