dissabte, 16 de novembre del 2013

CDC suma forces amb Reagrupament per aconseguir la independència

16/11/2013

Independència

Les dues formacions signen un acord segons el qual Reagrupament serà entitat associada a CDC i concorrerà a totes les eleccions de caràcter general al costat de CDC


Nerea Rodríguez


Lluís Corominas i Josep Rull al Consell Nacional de CDC
El Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha aprovat avui un pacte amb la formació Reagrupament per sumar forces en el camí del procés sobiranista i aconseguir la independència de Catalunya.

El Consell Nacional ha aprovat la proposta de continguts d'acord entre les dues formacions, on es reconeix la voluntat de les dues forces per "tirar endavant la transició nacional que culmini en l'obtenció d'un Estat independent per a Catalunya", segons es desprèn del text.

En el text, Reagrupament reconeix que CDC encapçala el procés liderat per Artur Mas i es compromet a donar el seu suport per obtenir l'objectiu, pel que Reagrupament serà entitat associada a CDC i concorrerà a totes les eleccions de caràcter general al costat de CDC.

Reagrupament, formació liderada per l'exconseller i exdirigent d'ERC Joan Carretero, tindrà 10 representants en el Consell Nacional de CDC, on prendran part amb veu però sense dret a vot, comptarà amb un representant en el Comitè Executiu Nacional de CDC amb les mateixes condicions, i els seus representants hauran de ser validats per CDC.

El pacte estableix que les agrupacions locals de totes dues formacions col·laboraran activament, les seves sectorials treballaran conjuntament i Reagrupament participarà en les campanyes de CDC en el territori.

Paral·lelament, es constituirà una comissió paritària de sis membres que vetllarà pel compliment dels acords i assignarà un representant per partit que exercirà la funció de coordinador permanent. El pacte s'ha aprovat amb la votació a favor de tots els membres del Consell Nacional de CDC, amb l'excepció de quatre consellers, que hi han votat en contra. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/cdc_suma_forces_amb_reagrupament_per_aconseguir_la_independencia_97064.php