divendres, 15 de novembre del 2013

Cap Verd, el rival de Catalunya al tradicional partit de Nadal

El partit es disputarà al Lluís Companys


| Actualitzat el 15/11/2013 a les 14:19h


La selecció de futbol de Cap Verd


El combinat de Cap Verd serà l'equip convidat al tradicional partit nadalenc que disputa la selecció catalana de futbol. El matx serà el proper 30 de desembre, i l'escenari escollit en aquesta ocasió ha estat l'estadi Olímpic Lluís Companys.

La selecció convidada ocupa la posició 42 al rànquing oficial de la FIFA, i es va arribar a classificar pel mundial de l'any vinent al Brasil. Una alineació incorrecta però, finalment va provocar que el màxim organisme del futbol mundial decidís desqualificar-la.

Pel que fa a l'estadi, finalment s'ha triat el Lluís Companys, que té un aforament considerablement superior a Cornellà-El Prat, i que va acollir el partit de l'any passat. En aquella ocasió, es van registrar problemes per arribar a l'estadi, amb embussos a l'entrada de la instal·lació que va fer que els espectadors arribessin tard en molts casos.

El balanç de la selecció a l'estadi Olímpic és clarament favorable als interessos catalans. Dels sis partits que s'hi han disputat, els catalans s'han emportat la victòria en quatre ocasions, i hi han sumat només dos empats i cap derrota.

El resultat més contundent es va produir l'any 1998, quan Catalunya va guanyar per 5 a 0. El darrer resultat va ser un empat sense gols, amb Tunísia com a equip visitant, l'any 2011.