dijous, 14 de novembre del 2013

Alta tensió al PSC per la deriva espanyolista de Navarro

14/11/2013

DEBAT AL PSC

El risc de ruptura a l'executiva i al grup parlamentari obliga l'aparell a convocar un consell nacional extraordinari. "El que es decideixi s'haurà d'acatar", adverteix Balmón




La portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, i el líder del PSC, Pere Navarro


La decisió del primer secretari del PSC, Pere Navarro, de desmarcar-se del dret a decidir, sobre la qual ja ha repartit un argumentari, ha posat el partit en una situació d'alta tensió. És la més elevada que s'ha vist mai al partit, perquè hores d'ara hi ha risc de ruptura tant a l'executiva com al grup parlamentari, davant la deriva espanyolista de Navarro.

El sector catalanista vol seguir defensant el dret a decidir, tal com s'hi havia compromès la direcció, i això pot provocar una ruptura de la disciplina de vot en les decisives votacions del mes de desembre, quan s'abordi la qüestió de la pregunta i la data de la consulta. El diari 'Ara', citant fonts d'Avancem, fins i tot no descarta una ruptura del grup parlamentari, i que diputats socialistes passin al grup mixt o deixin l'escó.

El secretari d'acció política del PSC, Antoni Balmón


 Davant la greu situació que s'està creant al PSC, la direcció ha decidit convocar un consell nacional extraordinari per aquest diumenge, segons ha anunciat el secretari d'acció política socialista, Antoni Balmón, en una entrevista a La Xarxa. En teoria, serviria per refrendar la línia política iniciada per Navarro, que vol impedir que el PSOE s'implanti pel seu compte a Catalunya. "I el que es decideixi s’haurà d’acatar. Veurem doncs qui és coherent i qui no. I no és cap amenaça”, ha advertit amb vehemència Balmón.

Malestar del sector catalanista

El membre de l'executiva socialista Fabian Mohedano, del sector catalanista, ha criticat la decisió de convocar el consell nacional diumenge, i l'ha considerat un intent "d'ofegar la pluralitat i la discrepància" al PSC. "Em recorda el gran llibre 'El fin del imperio'", afegeix Mohedano en un tuit. Fa referència a 'El imperio' de Ryszard Kapuscinski, que narra vivències durant l'ensorrament de l'URSS.