dijous, 10 d’octubre del 2013

Vila d'Abadal sobre la tercera via: "Duran, no te n'has sortit i no te'n sortiràs"

10/10/2013

Dret a decidir

L'exdirigent d'Unió creu que la pregunta ha de ser una i clara: “Sí o no a un nou Estat català?"


Lluís Goñalons


L'exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal
L'alcalde de Vic i exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha carregat avui contra la proposta de tercera via que defensa el líder d'UDC, Duran i Lleida. Vila d'Abadal, que presideix un nou moviment municipalista i independentista (Moviment Demòcrata Català) estava sent entrevistat a 'La Xarxa' quan, de cop, s'ha dirigit al líder d'Unió: "Duran, portes 30 anys intentant la tercera via. No te n'has sortit i no te'n sortiràs", ha advertit.

Vila d’Abadal ho té clar. La pregunta ha de ser una i clara. “Sí o no a un nou estat català?” o bé “Sí o no a la independència?”, ha proposat. El batlle de la capital d’Osona no veu escletxes per a les terceres vies o l'encaix dins l'Estat espanyol. Reconeix que el govern està adreçant "bé" el camí secessionista. S’estan construint estructures d'Estat "com la hisenda pròpia" que són importants perquè "sinó serem independents només 3 dies", ha ironitzat.

Duran, d'aprop

Vila d’Abadal coneix d'aprop el líder democristià amb qui es va disputar el lideratge d'Unió. Al congrés d'UDC de 2012 l'alcalde de Vic va encapçalar una candidatura independentista que va esgarrapar el 20% de suports. Per tant, Vila d'Abadal coneix Duran. Opina que ell no acaba de trobar l’encaix personal al croquis polític actual. “Deu estar molt empipat, ja que no està ben situat" el representant de CiU al Congrés espanyol. Avui, “és un dels polítics pitjors valorats de l'Estat”. Tot i això, ha alertat que Duran “és un animal polític” i no deixarà mai d’exercir aquesta professió. "Al congrés de partit del mes de febrer es veurà quina posició adopta Unió", ha afegit.

Unió, lluny

"No tornaré a Unió perquè ja hi he estat. Em vaig sentir molt sol. Sobretot al final. Quan marxes una mica del sistema reps molta mala llet. De totes maneres, seguiré vinculat a la política. Hi ha maneres i maneres de fer política", ha explicat l'alcalde.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/vila_d_abadal_sobre_la_tercera_via_duran_no_te_n_has_sortit_i_no_te_n_sortiras_96419.php