dimecres, 30 d’octubre del 2013

Solidaritat reclama "una pregunta clara"

"Amb només dues possibles respostes: sí o no a la independència"


Nuria Cadenes, Uriel Bertran i Alfons Lopez Tena, en una foto d'arxiu



Solidaritat Catalana per la Independència ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials per exigir als responsables polítics que "la pregunta del referèndum sigui sobre la independència/Estat independent". L'objectiu, segons el comunicat, és "impedir una votació que plantegi conceptes ambigus i no homologables internacionalment com 'Estat propi' o 'Nou Estat d'Europa'".


La formació ha activat, a través del portal Change.org, una petició per reclamar als líders polítics de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP "un referèndum vinculant i amb una pregunta clara sobre el procés d’independència". 


La carta va adreçada a Artur Mas, Oriol Junqueras, Joan Herrera i David Fernàndez i demana que "el referèndum sigui vinculant, amb o sense l’acord amb l’Estat espanyol, i amb només dues possibles respostes: sí o no a la independència, per assegurar un resultat clar".


Per a SI, "amb un poble organitzat i mobilitzat com mai, amb el clam inequívoc d'independència, s'ha d'esvair qualsevol dubte sobre el procés d’independència" i per això reclamen a les forces parlamentaries favorables al dret a decidir "que compleixin amb el compromís amb el procés cap a la independència amb un full de ruta clar".