dilluns, 14 d’octubre del 2013

Rahola: “A Madrid ja sonen noms per governar Catalunya”

14/10/2013

govern

La periodista es planteja si la societat civil catalana està preparada per a una suspensió temporal de l’autonomia


Mar Sabé

Pilar Rahola, periodista.
La periodista i tertuliana Pilar Rahola ha assegurat avui a la tertúlia d’’El món a Rac1’ que “a Madrid ja sonen noms per governar Catalunya”. “Hi ha diversos símptomes que suposen que a Madrid s’està pensant” en una possible suspensió de l’autonomia catalana, ha defensat la tertuliana.

Rahola ha considerat que el primer factor que demostra la seva tesi és la “contundència amb la qual diuen votar no”. “La societat civil està preparada per aguantar-ho?”, s’ha preguntat la periodista, qui també ha volgut defensar aquest tipus de debat: “És un discurs de ‘preparem-nos’”.

La periodista ha interpel·lat directament al conseller de Presidència Francesc Homs, que ha estat entrevistat durant la tertúlia. Rahola li ha preguntat si el govern català contempla aquesta hipòtesi i si té algun pla per enfrontar-s’hi. Homs ha confessat que “no”, i que “no creu que s’hagi de contemplar aquest escenari avui per avui”.

El portaveu de la Generalitat ha considerat que “es fa impensable una sortida d’aquesta mena”. “No són demòcrates?”, ha puntualitzat, “doncs que siguin coherents!”. “Hem d’anar construint la normalitat de votar”, ha afirmat el conseller.

Sobre el possible suport d'Israel a un hipotètic Estat català, Rahola ha volgut guardar secreta la resposta i s'ha mostrat críptica: "Jo no ho sé, i si ho sapigués tampoc ho diria".


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/rahola_a_madrid_ja_sonen_noms_per_governar_catalunya_96483.php