dimarts, 1 d’octubre del 2013

La Generalitat exigeix la paralització absoluta del projecte Castor després dels sismes a les Terres de l'Ebre

Alcanar

Redacció - 01/10/2013 - 12.12h.  


Centenars de persones s'han concentrat a Vinaròs per protestar contra el magatzem de gas. (Foto: ACN)


Els moviments sísmics que s'estan registrant a les Terres de l'Ebre han provocat que la Generalitat exigeixi la paralització de totes les activitats de l'empresa Castor, que gestiona el magatzem de gas soterrani, situat entre Alcanar i Vinaròs. Aquesta matinada hi ha hagut el terratrèmol més fort. Els sismes han arribat als 4,2 graus de magnitud a l'escala de Richter i l'epicentre s'ha situat al davant de la Costa de Castelló.

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarés, ha explicat a Catalunya Informació que ja ha reclamat una reunió aquesta mateixa setmana amb el govern espanyol per aclarir les responsabilitats d'aquest increment de l'activitat sísmica. "Exigim la paralització absoluta de qualsevol operació que s'hi estigui fent dintre d'aquest projecte Castor", afirma Pallarès, que ha afegit: "Sembla que han parat d'injectar gas, però una altra cosa és extreure'n. Cal mirar també les condicions d'aquesta bossa de gas en el sentit que no hi hagi cap esquerda que provoqui aquests moviments sísmics".

L'empresa Castor, que gestiona el magatzem de gas soterrani, situat entre Alcanar i Vinaròs, s'ha mostrat preocupada per aquests sismes. Des de Madrid, el màxim responsable de l'empresa, Recadero del Potro, ha volgut donar mostres de confiança: "Estem treballant amb l'Institut Geològic i amb el Ministeri d'Indústria per determinar l'origen d'aquesta activitat sísmica. Fem servir tots els recursos al nostre abast".

Tot plegat passa quan fa dues setmanes que es van aturar les injeccions de gas. La protesta ciutadana contra el magatzem submarí s'estén ara al Baix Maestrat.Unes 300 persones s'han manifestat a Vinaròs per expressar la seva oposició al projecte. Per aquest dijous s'ha convocat una altra concentració.

El magatzem de l'empresa Castor es davant la costa del Montsià i es gestiona des de Madrid sota els auspicis de la Generalitat Valenciana. Els ajuntaments catalans de la zona afectada exigeixen explicacions. Els consistoris de les poblacions del Montsià queden fora de joc mentre el projecte Castor avança justament enfront de la seva costa.



http://www.324.cat/noticia/2181073/societat/La-Generalitat-exigeix-la-paralitzacio-absoluta-del-projecte-Castor-despres-dels-sismes-a-les-Terres-de-lEbre